Ştiri locale

Ziua mondială a spălatului pe mâini: Peste 40 de pacienți, majoritatea copii, tratați de hepatită în acest an la Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

Un număr de 46 de pacienți, majoritatea copii, au ajuns de la începutul acestui an la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, cu diagnosticul hepatită. Conform datelor unității medicale, 31 dintre aceștia erau minori, iar durata medie de spitalizare a fost de 6,33 zile.

În prezent, cazurile cronice sunt tratate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Covasna, după ce la începutul acestei luni autoritățile au decis ca unitățile sanitare publice din țară să suspende pentru 30 de zile internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, pe fondul creșterii cazurilor de Covid-19.

Publicitate

„Avem secție de hepatită pentru adulți și secție de hepatită pentru copii. Nu sunt foarte multe cazuri, sunt cam 2-3 pe zi, și de adulți și de copii. Vin, îi tratăm, apoi se externează, dar nu sunt foarte mulți. O perioadă au fost tratați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, doar acum, de câteva săptămâni, sunt aduși la noi. Toată vara, când activitatea s-a desfășurat normal, noi am avut pacienți pentru recuperare cardiovasculară”, a precizat managerul Spitalului de Cardiologie Covasna, Monica Sporea.

Cunoscută și ca „boala mâinilor murdare”, hepatita A este extrem de contagioasă, iar igiena precară, alimentele și apa contaminată reprezintă principalele surse de infecție.

Anual, data de 15 octombrie marchează Ziua Internațională a Spălatului pe Mâini, pentru a atrage atenția asupra importanței spălării mâinilor cu săpun, aceasta fiind cea mai ușoară, eficientă și accesibilă metodă de prevenire a bolilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio