Sport, Ştiri locale

Primarul Antal Árpád: „ Este foarte important să fim alături de Sepsi OSK mai ales când trece prin momente dificile”

Sepsi OSK joacă sâmbăta aceasta, de la 17:30, primul meci pe noul stadion construit în vecinătatea Arenei Sepsi de la ieșirea din municipiu spre Miercurea Ciuc, împotriva FC Voluntari.

Primarul Antal Árpád a declarat că mutarea echipei covăsnene în „casă nouă”, și schimbările care au avut loc recent în staff reprezintă momente foarte importante, și i-a îndemnat, totodată, pe suporteri să fie alături de jucători chiar și în momentele mai dificile.

Publicitate

„Sportul, în general, şi fotbalul în special, în ultimii 10 ani s-au dezvoltat foarte frumos în oraşul nostru şi au fost rezultate atât în ceea ce privește echipele sportive, cât şi dezvoltarea infrastructurii. Cred că este un moment foarte important faptul că fotbalul covăsnean se mută în casă nouă. Pornim cu un antrenor nou, cu speranțe noi, ştacheta a fost ridicată foarte sus şi cred că este foarte important să fim alături de echipă mai ales când trece prin momente dificile, să îi susținem pe jucători şi atunci când nu au rezultate, şi să sperăm că vom reuși să ne atingem target-ul de a accede din nou în play-off”, a spus primarul care a mai menționat și că își dorește să participe la primul meci al echipei pe noul stadion.

Lucrările la noua arenă Sepsi OSK au început în primăvara anului 2019, iar construcția a costat aproximativ 25 de milioane de euro. Stadionul are o capacitate de 8.400 de locuri în tribune suspendate, 10 cabine pentru comentatori, iar terenul are o suprafaţă de 105×68 metri, conform cerințelor UEFA, cu încălzire subterană a gazonului şi nocturnă de ultimă generaţie.

La începutul săptămânii, conducerea clubului din Sfântu Gheorghe a prezentat și noul antrenor principal al echipei, italianul Cristiano Bergodi, care luni a condus primul antrenament oficial. Antrenorul a semnat un contract cu Sepsi OSK până la sfârşitul acestui sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un an.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio