Ştiri locale

Winter Rally Covasna, anulat din lipsa zăpezii. Concurenții prezenți vor putea participa la o sesiune de teste și la Super Speciala din centrul stațiunii

A 16-a ediție Winter Rally Covasna, care trebuia să aibă loc în weekendul 24-25 februarie la Comandău, a fost anulată din cauza încălzirii vremii, în ciuda încercărilor organizatorilor de a salva evenimentul la care anual se înscriu participanți din țară, dar și din afară.

Cu toate acestea, concurenții care vor semna fișa de prezență vineri, la ora 17:00, vor putea participa la Super Speciala care va avea loc în centrul stațiunii Covasna, dar și la o sesiune de teste, având în vedere faptul că o parte dintre echipajele înscrise au străbătut cale lungă, venind din țări ca Ungaria, Bulgaria sau Grecia.

Publicitate

„Toate încercările și eforturile organizatorice din acest an s-au lovit de un zid imens din prisma condițiilor meteorologice. Astfel, după ce evenimentul a fost amânat și ulterior reprogramat cu o zi mai devreme, în cele din urmă Winter Rally Covasna se anulează. Deși deloc ușoară, decizia survine în urma consultării concurenților, aceștia declarându-se reticenți în ceea ce privește suprafața de concurs. Propriu-zis, alternanța dintre macadam, noroi și gheață transformă alegerea anvelopelor într-un subiect deosebit de incomod și dificil. Acest lucru face ca proba specială Mica Siriu să devină impracticabilă din punct de vedere al siguranței echipajelor înscrise și prezente în acest moment la Covasna. Având în vedere, însă, efortul concurenților de a se deplasa până în Covasna, organizatorul a găsit de cuviință să le ofere posibilitatea unei sesiuni de teste organizate, acest lucru rămânând însă la latitudinea sportivilor de a decide. În funcție de numărul celor ce vor semna „prezent” pentru sesiunea de teste, se va organiza și Super Speciala din centrul orașului Covasna”, a transmis Simon Árpád, președintele Clubului Auto Crono.

Ediția din acest an a competiției a fost programată inițial pentru perioada 3-5 februarie, fiind amânată cu două săptămâni din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  Pe lista publicată pe site-ul organizatorilor figurează aproape 50 de echipaje înscrise.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio