Ştiri locale

Topograful Kis Hunor Pál, desemnat cel mai bun tânăr întreprinzător al anului în judeţul Covasna

Topograful Kis Hunor Pál din Sfântu Gheorghe a fost desemnat cel mai bun întreprinzător al anului de către Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna şi Asociaţia Junior Business Club.

Kis Hunor Pál, în vârstă de 31 de ani, a absolvit Facultatea de Geodezie din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB), a făcut un masterat în Managementul afacerilor la Academia de Studii Economice (ASE) din Capitală, după care a plecat în Ungaria, unde a trăit timp de aproximativ patru ani, iar în anul 2017 a revenit acasă şi a înfiinţat o firmă de topografie.

Publicitate

„2018, primul an ca antreprenor a fost greu, nu găseam de lucru, nu aveam contracte. Anul următor am început să ne facem cunoscuţi, am făcut un site, o pagină de Facebook şi publicitate în ziarele locale şi aşa, încet-încet, am început să ne atragem clienţi. În 2019 eram deja trei angajaţi, cu tot cu mine şi a fost primul an cu profit. În primul trimestru din 2020 ne-a mers deja şi mai bine, dar în al doilea, din cauza pandemiei, a fost jale. Din cauza restricţiilor de mişcare nu am putut merge pe teren, clienţii au avut şi ei probleme, dar în iulie am reînceput lucrările, iar în ultimul trimestru chiar ne-a mers şi mai bine decât în 2019. (…) Sunt mândru de acest premiu, îl consider un premiu important”, a declarat Kis Hunor Pál.

Acesta a adăugat că munca, rigoarea şi seriozitatea sunt principalele sale atu-uri şi le-a recomandat tinerilor antreprenori să îşi respecte mereu cuvântul dat partenerilor şi clienţilor.

„Am încercat mereu să fiu foarte precis cu clienţii, să le spun întotdeauna cât durează o lucrare ca să ştie la ce trebuie să se aştepte, am pus termene realiste şi am încercat să le respect (…), deşi multe lucruri nu erau în mâna mea, cum ar fi, spre exemplu, autorizaţiile, dar ce puteam face eu, ce ţinea de mine, am făcut. Am respectat termenele, iar acest lucru a contat foarte mult, mai ales în domeniul meu de activitate. (…) Sfatul pe care îl dau eu tinerilor este că, dacă se gândesc să facă o firmă, să pornească o afacere, să nu aştepte momentul potrivit. Momentul potrivit nu există niciodată. Să-şi ia inima în dinţi şi să pornească. Dar să fie severi, stricţi şi să îşi respecte cuvântul dat”, a mai spus acesta.

Preşedintele Asociaţiei Business Club din Sfântu Gheorghe, Karácsony Zsolt, a declarat că locurile II şi III au fost atribuite lui Benedek Dávid şi Paizs Levente, care deţin o firmă care fabrică garduri electrice, şi lui Horváth Orsolya, care a înfiinţat un laborator de cofetărie în municipiul Sfântu Gheorghe, iar un premiu special i-a fost acordat lui Fekete Tímea-Katalin, care are un cabinet de logopedie.

Karácsony Zsolt a mai menţionat că aceste premii, acordate pe baza rezultatelor financiare aferente anului fiscal 2019, reprezintă recunoaşterea oficială a performanţelor antreprenorilor sub 35 de ani care ‑au înregistrat succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi un exemplu remarcabil pentru noua generaţie.

„Toţi tinerii pe care i-am premiat anul acesta şi-au pus singuri afacerile pe picioare. (…) Putem spune că, în general, pentru majoritatea antreprenorilor tineri, anul 2020 a fost greu, dar cei care au fost creativi, au fost motivaţi şi au avut ambiţie au mers mai departe. Un tânăr cu creativitate şi cu ambiţie găseşte soluţii la orice problemă şi asta este foarte important, iar noi, Asociaţia Junior Business Club, încercăm mereu să îi ajutăm cu relaţii, informaţii şi evenimente”, a mai spus Karácsony Zsolt.

Premiul cel mare al ediţiei de anul trecut, cea de-a zecea, a fost câştigat de Doci Lóránt şi Kovács Gábor-Áron, care administrează un bistro din centrul municipiului Sfântu Gheorghe.

Doci Lorant a declarat că premiul le-a adus mai multă nororietate, dar, în acelaşi timp, a reprezentant şi o recunoaştere a muncii lor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio