Ştiri locale

Tineri din Covasna, Harghita şi Mureș vor realiza un spectacol de teatru care va fi prezentat la București

O asociație din București a derulat săptămâna aceasta, în Poiana Zânelor din orașul Covasna, o tabără dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, care au putut participa la o serie de ateliere gratuite de creație și dezvoltare personală.

Tabăra a fost organizată în perioada 4-8 iulie, în cadrul proiectului „Limba română promovată prin artă și cultură”, inițiat de Asociația „4teen Art Association” și finanțat de Secretariatul General al Guvernului României.

Publicitate

Potrivit organizatorilor, 4 din cei 20 de adolescenți participanți vor fi selectați să lucreze în perioada 25-29 iulie, alături de alți tineri din București și localitățile Târgu Mureș, Bălan și Miercurea Ciuc, la un spectacol de teatru care va fi prezentat ulterior la Teatrul 4teen din Capitală.

Limba Română promovată prin artă pentru tineri este un proiect care investește în societatea de azi și de mâine, în tinerii cu care ne întâlnim în fiecare zi, ca să învețe să comunice corect, să aibă încredere în ei, și în capacitățile lor și să dezvolte societatea în care trăiesc. De asemenea, să emane energie pozitivă și să-i învețe și pe alții să facă asta. Aceste cursuri investesc în copiii de azi, adulții de mâine, dezvoltând oameni apți și pregătiți de muncă, iar direcția aleasă va fi cea mai bună și eficientă pentru societate. Aceste cursuri sunt, au fost și vor fi întotdeauna necesare în societatea în care trăim. Astfel, participanții la cursurile de dezvoltare personală prin jocuri teatrale vor avea parte de o evoluție frumoasă, armonioasă, la care se va adăuga extinderea cunoștințelor culturale, ale limbii române, folosirea corectă a acesteia și aprecierea valorilor românești. Cea mai bună și eficientă metodă de a face asta sunt atelierele de dezvoltare personală prin jocuri teatrale prin intermediul cărora beneficiarii cursurilor vor învăța prin joacă, vor interacționa cu personajele lui Ion Luca Caragiale, chiar interpretând rolurile sale”, au transmis reprezentanții Asociației „4teen Art Association”.

Tinerii au luat parte la ateliere de actorie, mișcare, teatru de improvizație literatură și film, susținute de actorii Amir Qashou, Cezara Munteanu și Cristian Popescu și de coregrafa Alexandra Agafitei.

Spectacolul la care vor lucra tinerii din localitățile Covasna, Târgu Mureș, Bălan și Miercurea Ciuc va fi prezentat în data de 28 iulie, la Teatrul 4teen din București, iar cheltuielile legate de transport, masă și cazare vor fi acoperite de Asociatia 4Teen Art Association.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio