Ştiri locale

Au fost desemnaţi câştigătorii concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”

Primăria Sfântu Gheorghe a organizat în acest an a treia ediţie a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”, la care s-au înscris 33 de participanţi la cele trei categorii: cea mai frumoasă zonă verde, cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă zonă din fața porții.

Săptămâna trecută, juriul competiției a vizitat timp de două zile zonele verzi rezidențiale și cele din fața porților, dar conform fotografiilor înscrise a notat și cele mai frumoase balcoane. Juriul a fost compus din viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, Szabó Emese din partea Florăriei Dalia – partener al concursului, Bardócz Ottilia din partea Grădinăriei Oraşului şi Adriana Cozanu din partea Biroului de Imagine al Primăriei. Aceștia au urmărit în cadrul jurizării frumuseţea și diversitatea plantelor, curăţenia şi îngrijirea zonelor, dar şi munca depusă pentru a înfrumuseţa zonele respective.

Publicitate

 

În 2022, cea mai frumoasă zonă verde rezidențială din Sfântu Gheorghe și câștigătoare a marelui premiu – un sistem de irigaţii pus la dispoziţie de Primărie, este zona din Câmpul Frumos bloc 6, scara A (înscrisă în concurs de Baricz Angela Claudia). Pe locul 2 s-a clasat zona din strada Lázár Mihály, nr. 63, bloc 63, scara D (înscrisă de Ilkei Magdolna), iar premiul al treilea a fost câștigat de zona din Câmpul Frumos, nr. 5, bloc 9, scara B (înscrisă de Sárig Timea).

Pe baza punctajelor juriului, cel mai frumos balcon din Sfântu Gheorghe este cel al Cătălinei Savin (strada Nicolae Iorga), locul doi fiind câştigat de Vlad Panaite din strada Crângului, iar premiul al treilea i-a fost acordat lui Benő Pálma pentru balconul din strada Jókai Mór.

Juriul a considerat că zona din fața porții de pe strada Castanilor a lui Petri Annamária este cea mai frumoasă, premiul al doilea mergând pe strada Vânătorilor la Páll Attila și Erzsébet, iar locul 3 pe strada Țigaretei la Incze Éva.

Fotografii cu toate zonele câştigătoare puteţi vedea AICI.

La toate cele trei categorii, Magazinul de flori Dalia va oferi primelor 3 locuri vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului viitor. Câştigătorii pot ridica voucherele începând din 15 iulie de la Biroul de Imagine al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6).

De asemenea, toate persoanele și asociațiile care s-au înscris în categoria zone rezidențiale vor participa gratuit la programul de înfrumusețare a zonelor verzi în 2023, adică vor primi produse (arbuști, plante, garduri vii, flori, garduri și bănci) în valoare de 1.500 de lei, fără să plătească contribuţia proprie de 300 de lei. Voucherele în acest sens pot fi ridicate începând din 15 iulie de la Biroul de Imagine al Primăriei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 6).

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe le mulţumeşte tuturor celor înscriși în această competiție, şi tuturor celor care se îngrijesc de zonele din faţa locuinţelor pentru a face din oraşul nostru unul frumos şi civilizat.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio