Ştiri locale

Bărbat din Vâlcele amendat cu 20.000 de lei după ce a aruncat un morman de haine pe câmp

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Vâlcele a fost amendat de Garda de Mediu Covasna cu 20.000 de lei – maximul prevăzut de lege în cazul persoanelor fizice, după ce a abandonat o cantitate mare de deşeuri textile pe un câmp din zona localităţii.

Chiar reprezentanţii Primăriei Vâlcele sunt cei care au făcut sesizarea, după ce l-au fotografiat pe bărbat în timp ce arunca deşeurile. O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu s-a deplasat luni în localitate, iar bărbatul, care şi-a recunoscut fapta, a fost sancţionat şi obligat să salubrizeze zona.

„Primăria este cea care a făcut sesizarea săptămâna trecută, au fotografiat persoana, iar colegii au fost în control luni, împreună cu Poliţia şi reprezentanţii Primăriei. Respectivul şi-a recunoscut fapta, l-am sancţionat, între timp a şi strâns deşeurile. Era o cantitate destul de mare, mai multe deşeuri textile pe care le-au aruncat”, ne-a spus comisarul-şef al Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea.

Primăria comunei Vâlcele a fost amendată în repetate rânduri în anii trecuţi pentru gestionarea defectuoasă a deşeurilor, cea mai recentă sancţiune – 15.000 de lei – fiind aplicată în luna ianuarie a acestui an.

Autoritățile locale s-au declarat în mai multe ocazii depășite de situație. La începutul anului, contactat telefonic, primarul Kovács László ne-a declarat că în ciuda faptului că instituţia pe care o conduce a achiziționat 400 de containere a câte 120 de litri, dar şi un container de mare capacitate pe care localnicii din Vâlcele și Araci îl folosesc cu schimbul, unii dintre aceştia continuă să arunce deșeurile la voia întâmplării.

Dacă surprindeți persoane în timp ce abandonează sau încearcă să elimine deșeuri prin ardere, puteți face o sesizare la Garda de Mediu Covasna, fie telefonic, la numărul: 0267 318 054, fie la adresa de e-mail: cjcovasna@gnm.ro.

Dacă aveți posibilitatea, fotografiați sau filmați incidentul și marcați locația pe GPS cu ajutorul telefonului, iar ulterior trimiteți-o prin e-mail, sau într-un mesaj privat pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio