Ştiri locale

Tânăr de 17 ani, arestat de poliţiştii din Sfântu Gheorghe pentru furturi din maşini şi locuinţe

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul Investigații Criminale efectuează cercetări, față de un tânăr de 17 ani, într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat.

Polițiștii îl bănuiesc pe acesta că ar fi sustras din interiorul unui autoturism mai multe bunuri, profitând de faptul că autoturismul era parcat și neasigurat pe o stradă din municipiul Sfântu Gheorghe.

Publicitate

În mod similar, tânărul ar fi sustras, dintr-un alt autoturism parcat și lăsat neasigurat, roata de rezervă, nuca schimbătorului de viteze, roată stânga spate, alte elemente din caroseria mașinii și ar fi dislocat consola centrală a bordului.

De asemenea, la data de 22 mai, tânărul ar fi escaladat pervazul ferestrei unei locuințe din Sfântu Gheorghe și, profitând de faptul că fereastra era neasigurată, a pătruns în interiorul locuinței de unde a sustras un telefon mobil.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 25 mai a.c., s-a luat măsura arestării preventive față de acesta, pentru o periodă de 30 de zile.

Precizăm că, pe întregul parcurs al procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Pentru a evita să deveniți victima unor astfel de infracțiuni polițiștii vă recomandă:

  • Nu lăsați în interiorul mașinii bunuri de valoare (genți, borsete, portofele, aparate electronice, sume de bani, etc.)
  • Nu lăsați autovehiculul neasigurat. Acționați sistemul de închidere a ușilor oricând părăsiți mașina, chiar dacă vă deplasați pentru o perioadă scurtă de timp (ex: la magazin, pentru achitarea contravalorii combustibilului în stațiile de alimentare etc.).
  • Atunci când părăsiți autovehiculul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis.
  • Închideți complet geamurile mașinii când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp.
  • Parcați autoturismul în locuri special amenajate și illuminate și verificați-l periodic.
  • Asigurați-vă că toate ușile și ferestrele sunt încuiate chiar dacă sunteți acasă.
  • Dacă locuiți la parter sau la etajul I este recomandat să montați grilaje la ferestre.
  • Montați un sistem de supraveghere video în exterior, care să înregistreze orice activitate care se desfășoară în curtea casei.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio