Ştiri locale

Salvamont Covasna va amenaja 5 observatoare panoramice de unde turiștii vor putea admira frumusețea naturii

Pasionații de mișcare în aer liber și iubitorii muntelui vor putea admira frumusețea sălbatică a naturii din câteva observatoare panoramice pe care echipa Salvamont Covasna le va amplasa în mai multe puncte din județ.

Astfel de zone special amenajate de unde turiștii vor putea admira, spre exemplu, Vârful Bodoc, Vârful Lăcăuți, sau Cetatea Balvanyos, vor fi amenajate începând din acest an, pentru început în 5 locații, urmând ca dacă proiectul va avea succes, numărul observatoarelor panoramice din județ să crească.  

Publicitate

„Vom amplasa mai multe observatoare panoramice în județul Covasna, practic vom identifica munții care se pot vizualiza din locurile respective. Deci este un panou pe care îl avem în față iar dacă ne uităm în jos avem denumirea exactă a locului pe care îl vedem. Le vom monta în mai multe locuri din județ, ne gândim la 5 deocamdată, dar este un proiect încă în lucru. Avem mai multe variante și vrem să amplasăm cât mai multe, în funcție de priveliște și unde ne permite și locul. De exemplu în Vârful Lăcăuți, sper că și în Vârful Bodoc, la Balvanyos, Cetatea Balvanyos, deci sunt mai multe, vom reveni exact cu locațiile după ce le vom monta. Ideea este să începem amplasarea, iar dacă vor avea succes, vom continua și în alte zone”, ne-a spus șeful Salvamont Covasna, Leonid Moscviciov.

Astfel de observatoare panoramice de unde turiștii pot admira frumusețea naturii pot fi văzute, spre exemplu, în Poiana Brașov, pe Valea Prahovei, în Munții Bucegi sau Munții Ciucaș.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio