Ştiri locale

Peste 90 de elevi covăsneni absenţi la a doua probă a Evaluării Naţionale

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut, joi, cea de a doua probă a Evaluării Naţionale, cea la Matematică, în judeţul Covasna fiind prezenţi în sălile de examen 1.474 de elevi din totalul celor 1.567 înscrişi pentru această sesiune, dintre care 334 de la secţia română.

Faţă de prima probă scrisă, la Limba română, numărul elevilor absenţi a crescut cu opt persoane, ajungând la un total de 93 de absolvenţi care nu s-au prezentat la examen.

Publicitate

Inspectorul şcolar general, profesorul de matematică Kiss Imre, ne-a declarat că proba s-a desfăşurat fără probleme, nefiind elevi eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Potrivit acestuia, subiectele au fost accesibile tuturor elevilor, iar cei care şi-au dorit să obţină o notă mai mare au avut de învăţat mai mult.

„Nu am avut probleme nici la această probă, nu au fost elevi eliminaţi. În ceea ce priveşte subiectele, la prima vedere, au fost accesibile pentru toţi elevii, se putea obține cu uşurinţă nota 7, dar pentru o notă de 10 este evident că trebuie muncit. Nu a fost un subiect mai simplu decât în anii anteriori. Pentru o notă mai bună tot timpul trebuie să munceşti mai mult, este clar, (…) şi până la urmă contează şi la examenul de admitere, pentru că se face această diferenţă. O notă de 5 sau de 6 se poate obţine mai uşor, dar pentru notele mai mari trebuie să înveţi mai mult”, ne-a spus şeful IŞJ Covasna.

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Matematică, la Evaluare Națională 2021, a fost publicat pe edu.ro

Ultima probă, cea la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută vineri, 25 iunie, urmând ca primele rezultate să fie afişate pe data de 29 iunie, până la ora 14:0.

Absolvenţii vor afla rezultatele finale în data de 4 iulie, potrivit IŞJ Covasna.

Rezultatele vor fi publicate în format anonim, fără trecerea numelui şi prenumelui candidaţilor, în conformitate cu Regulamentul general privind protecţia datelor.

Absolvenţii claselor a VIII-a care din motive medicale sau din alte motive justificate prin certificat medical nu s-au putut prezenta la probele din prima sesiune a Evaluării Naţionale, se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie pentru etapa specială a examenului.

Probele scrise vor fi susţinute, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pe 5 iulie la Limba şi literatura română, pe 6 iulie la Matematică, iar pe 7 iulie la Limba şi literatura maternă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio