Ştiri locale

7 covăsneni au sunat la Salvare în ultimele două zile din cauza caniculei

Şapte persoane au solicitat sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Covasna în ultimele 48 de ore, prezentând simptome cauzate de caniculă.

Managerul SAJ Covasna, Cristian Cimpoi, a precizat că pacienţii prezentau stări de lipotimie, ca urmare a temperaturilor ridicate înregistrate în acest interval.

Publicitate

„Am avut 7 solicitări în ultimele 48 de ore în tot judeţul Covasna, pentru acordarea de îngrijiri medicale unor persoane care au suferit de pe urma caniculei, respectiv au acuzat lipotimii (…) Recomandarea este ca persoanele care au probleme de sănătate să evite orele la care expunerea la soare este mare; este important să se hidrateze, să evite să iasă din case la orele prânzului, atunci când căldura este mare, pentru că favorizează apariţia acestor stări de lipotimie”, ne-a spus managerul SAJ Covasna, Cristian Cimpoi.

Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orar 11:00 – 18:00 şi să consume cât mai multe lichide, de preferinţă necarbogazoase şi non-alcoolice.

Cele mai expuse la efectele caniculei sunt persoanele vârstnice, precum şi cele care au diferite afecţiuni medicale, precum cele respiratorii sau cardiace.

În 7 judeţe din vestul ţării este Cod roşu de caniculă până vineri, iar temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat se înregistrează şi în restul ţării. Judeţul Covasna se află sub Cod galben de caniculă, fiind anunţate maxime între 33 și 37 de grade, conform unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio