Ştiri

Persoanele peste 60 de ani pot veni la orice oră, fără programare, pentru vaccinare. Tinerii, doar după ora 14

Se schimbă modalitatea în care populația se poate vaccina, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

În loc de programare prin platforma online, începând de vineri (7 mai), oamenii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare.

Publicitate

Trebuie respectat însă un interval orar: persoanele de peste 60 de ani se pot duce oricând, in intervalul 08:00 – 20:00, iar restul doar după ora 14:00.

De precizat este că programările făcute prin platforma online vor fi respectate și chiar vor avea prioritate cetățenii care au o programare activă.

”Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare, pentru că vineri se face aprovizionarea pentru sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil vom stabili ca persoanele de peste 60 de ani să se poată prezenta direct fără programare la centrele de vaccinare (…) și se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, adică 08:00 – 20:00.

Restul persoanelor se vor prezenta după ora 14:00, până la finalul programului de lucru (ora 20:00 – n.red.).

Nu vreau să existe nemulțumiri. Persoanele care au prioritate vor fi cele deja programate, însă suplimentar se vor elibera bonuri de ordine celor care se prezintă direct la vaccinare.

Dacă, de exemplu, un centru are 120 de locuri capacitate de vaccinare și 50 de persoane sunt deja programate, pentru restul de până la 120 se eliberează bonuri de ordine. Pot fi trecute, eventual, persoanele pe o listă suplimentară și să se prezinte eșalonat, a doua zi, a treia zi”, a precizat Gheorghiță marți.

Specialistul a menționat că această posibilitate de vaccinare va crește numărul de doze de ser irosite.

În plus, Gheorghiță a subliniat că, dacă oamenii aleg această modalitate, nu este și garantată vaccinarea în aceeași zi, întrucât totul depinde de câte persoane se prezintă la centrul respectiv de imunizare.

Publicitate
Publicitate
banner we radio