Ştiri locale

Patru covăsneni au murit în acest an în incendii. Este cel mai mare număr de decese din ultimii 4 ani

Patru covăsneni și-au pierdut viața în primele 10 luni ale anului după ce gospodăriile acestora au fost cuprinse de flăcări, cel mai recent caz fiind înregistrat în luna septembrie.

Este cea mai mare pierdere de vieți omenești din această cauză, înregistrată în ultimii 4 ani, conform statisticii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna.

În 2017 o persoană și-a pierdut viața după ce flăcările i-au cuprins locuința, în vreme ce în 2019, 2018 și 2016 nu au existat decese.

Inspectorul șef al ISU Covasna, Lt. col Adrian Simtea, a precizat într-un răspuns pentru We Radio că principalele cauze care au dus la producerea incendiilor au fost defecțiuni ale coșurilor sau burlanelor de fum, dar și necurățarea sau amplasarea necorespunzătoare a acestora. 

Statistica pompierilor covăsneni arată o creștere față de perioada similară a anului trecut. Dacă în primele 10 luni ale anului trecut s-au produs 64 de incendii, pagubele totale fiind estimate la 694.503 lei, și nefiind înregistrate decese, în acest an flăcările au mistuit 81 de gospodării, pagubele totale fiind estimate la 1.240.100 lei.

Mai multe incendii de vegetație

În ceea ce privește intervențiile pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină în 86 de de cazuri, cu 34 mai multe comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Echipajele de pompieri au intervenit în primele 10 luni ale anului la 126 de situații care au necesitat stingerea incendiilor.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio