Ştiri locale

Noi locuri de parcare în Valea Zânelor. Primarul stațiunii Covasna: „Să nu insistăm în a intra pe spațiul verde cu mașina!”

Autoritățile locale din stațiunea Covasna au amenajat recent noi locuri de parcare în Valea Zânelor, și fac apel la localnici și la turiștii care vizitează zona ca pe viitor să nu intre cu mașinile pe spațiile verzi.

Într-o postare pe Facebook, primarul stațiunii Covasna, Gyerő József, a precizat că instituția pe care o conduce va înierba în perioada următoare suprafețele deteriorate „prin neglijența și ignoranța umană”, și subliniază că întreaga zonă, care este un important obiectiv turistic, trebuie protejată.

Publicitate

În prezent, cei care vor să se bucure de o ieșire în natură își pot lăsa mașinile în parcările amenajate în vecinătatea Campingului SCT, în zona de mijloc a Văii Zânelor, în vecinătatea Cascadei Zânelor, respectiv lângă trecerea la nivel cu calea ferată.

„Să nu uităm: Valea Zânelor reprezintă un important obiectiv turistic al orașului, o adevărată mândrie a localității! Întreaga zonă – cu flora și fauna ei, cu aerul său ozonificat și pârâul ce curge în vale – dispune de un inedit și valoros potențial terapeutic, de recreere și de petrecere a timpului liber pentru localnici și turiști, care trebuie prezervat! Dacă tot ne propunem să ieșim în natură, să luăm efortul necesar parcurgerii pe jos a celor câțiva metri distanță dintre locul de parcare și masa de picnic, și să nu insistăm în a intra pe spațiul verde cu mașina! De asemenea, să avem grijă, ca înainte de plecare, să ne strângem deșeurile, să le împachetăm și, pe cât posibil, să le ducem acasă, unde le putem arunca la tomberon Desigur, le putem așeza și în coșurile de gunoi amplasate la fața locului, însă trebuie să știm că resturile de alimente atrag inevitabil animalele sălbatice și câinii comunitari. După lăsarea serii, aceștia răstoarnă recipientele cu mare dexteritate și împrăștie mizeria peste tot! Să protejăm împreună mediul nostru înconjurător!”, a transmis edilul.

De-a lungul timpului, autoritățile locale din Covasna au făcut mai multe apeluri către localnici și turiști să aibă un comportament responsabil și civilizat atunci când ies în natură, și să nu intre pe spațiile verzi cu autoturisme, motociclete sau ATV-uri, accesul acestora fiind strict interzis în zonele pentru picnic.

În primăvara anului trecut, Primăria a făcut plângere la Poliție după ce câteva persoane au provocat distrugeri în Valea Zânelor, în zona special amenajată pentru camping. La vremea respectivă, primarul a publicat mai multe imagini în care puteau fi observate două grătare metalice răsturnate, panouri informative dărâmate și rupte, băncuțe din lemn distruse, gunoaie aruncate pe jos, și urme proaspăt lăsate de ATV-uri și motociclete.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio