Ştiri locale

Campania „Un milion de stele pentru nevoiași” revine la Sfântu Gheorghe după doi ani de pauză

După o pauză de doi ani, acțiunea „Un milion de stele pentru nevoiași” va fi organizată din nou la Sfântu Gheorghe, dar și în alte 6 localități din județele Covasna, Harghita și Mureș, evenimentul fiind programat să aibă loc în data de 14 octombrie, de la ora 18.

Sute de „candele ale solidarității” vor fi aprinse pentru a reprezenta, simbolic, o persoană care se confruntă cu neajunsurile și excluziunea socială, potrivit organizatorilor, care îi invită pe locuitori să se implice în număr cât mai mare și să doneze diferite sume de bani cu această ocazie, pentru a sprijini îngrijirea unui copil defavorizat, a unui tânăr cu dizabilități sau a unei persoane vârstnice bolnave.

Publicitate

Deși în ultimii doi ani evenimentul s-a derulat în mediul online, din cauza pandemiei, în cadrul ultimei ediții s-au strâns peste 7.000 de lei din donații.

„După doi ani, o să organizăm din nou și în spații publice cel mai amplu gest de solidaritate: Un milion de stele pentru nevoiași (…) Acțiunea oferă oricărei persoane oportunitatea de a face un bine, arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor aflați în nevoie. În ultimi doi ani evenimentul s-a ținut virtual, astfel că anul trecut am strâns 7.192 lei pentru persoanele nevoiașe aflate în grija noastră. Vă mulțumim! Donând, puteți ajuta îngrijirea unui copil defavorizat, a unui tânăr cu dizabilități sau a unei persoane vârstnice bolnave. Să arătăm că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri! Împreună putem ajuta și acum”, au transmis reprezentanții Caritas Alba Iulia, organizatorii evenimentului.

În județul Covasna, acțiunea va avea loc vineri, 14 octombrie, începând cu ora 18:00, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, iar în data de 21 octombrie, de la ora 18:00, la Biserica Sfântul Nicolae și Casa de Cultură din localitatea Brețcu.

Cei care doresc, pot dona orice sumă de bani. Spre exemplu, potrivit organizatorilor, 20 de lei sunt suficienți pentru o masă caldă, 90 de lei ajung pentru o oră de îngrijire la domiciliu a unei persoane aflate în nevoie, 100 de lei poate ajuta o persoană să beneficieze de o ședință de dezvoltare terapeutică, iar 170 de lei pot fi folosiți pentru o zi de îngrijire într-un centru rezidențial. Banii vor fi folosiți pentru ajutorarea persoanelor din județul Covasna care se află în grija organizației Caritas

Donațiile se pot face atât online, pe site-ul organizației (AICI), sau în contul deschis la Banca Transilvania: IBAN: RO51 BTRL RONC RT05 4732 5701 pe numele Asociației Caritas Alba Iulia, CIF 4562770, cu mențiunea „Un milion de stele”.

Evenimentul organizat în 2019 a înregistrat cel mai mare număr de participanți din ultimii 10 ani, potrivit organizatorilor.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio