Ştiri locale

Managerul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe: „Lucrăm la scenarii pentru a aloca cât mai mult spațiu activității non-Covid”

Numărul pacienților testați pozitiv și suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2, internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, a scăzut considerabil în ultimele săptămâni, iar conducerea unității medicale spune că în funcție de evoluția cazurilor, în perioada următoare va lua în calcul creșterea capacității de tratare a cazurilor non-Covid.

Cu toate acestea, încă nu este posibilă revenirea la activitatea „normală” în cadrul spitalului, așa cum se întâmpla în urmă cu mai bine de un an, înainte de izbucnirea pandemiei.  

Publicitate

„Și în momentul de față sunt în vigoare dispozițiile care reglementează distanțarea socială, respectarea regulilor de protecție epidemiologică și în cadrul spitalelor, motiv pentru care numărul pacienților internați nu poate să atingă cifra anului 2019, indiferent de luna la care ne referim. Intenția și direcția noastră de lucru este și a fost întotdeauna de a acorda asistență medicală cât mai multor pacienți (…) Vrem să vedem cum vor arăta cifrele, dacă trendul va fi descendent în ceea ce privește numărul de cazuri de infecție. Observăm și în cadrul spitalului că numărul pacienților suspecți și confirmați care se prezintă la Urgență a scăzut semnificativ, considerabil, dar și numărul de cazuri a scăzut în această perioadă, motiv pentru care discutăm, luăm în calcul și lucrăm la scenarii pentru a aloca cât mai mult spațiu activității medicale non-Covid în perioada care urmează”, a spus managerul spitalului, András-Nagy Róbert.

Acesta subliniază însă că totul depinde în primul rând de evoluția cazurilor de Covid-19 din perioada următoare, dar și de legislație, care în prezent obligă unitățile medicale să respecte anumite circuite.  

Miercuri, la Spitalul Județean erau internați 18 pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2, cifra fiind în scădere față de săptămâna trecută când numărul acestora era de 26. În urmă cu două săptămâni, în diferite secții ale spitalului erau internați 36 de pacienți infectați, iar cifra era aproape dublă cu o săptămână în urmă.

Apel la populație să respecte în continuare măsurile anti-pandemie

Conducerea Spitalului Județean subliniază că în ciuda numărului scăzut de cazuri înregistrat în ultima perioadă, populația nu trebuie să renunțe la respectarea măsurilor de protecție și de limitare a răspândirii infecțiilor.

„Important este ca și în perioada următoare să respectăm cel puțin măsurile de siguranță, care sunt deja reguli bine cunoscute, mult repetate pe toate canalele de comunicare (…) Este la fel de important să ne protejăm și să îi protejăm și pe alții, chiar dacă cifrele acestea ne arată un trend categoric de scădere a numărului de cazuri confirmate (…) Facem apel la populație să respecte în continuare măsurile care sunt în vigoare, astfel ne putem proteja și îi putem proteja și pe alții de virus”, a spus András-Nagy Róbert.

Miercuri, în județul Covasna, au fost raportate încă 46 de cazuri noi de Covid-19, numărul de cazuri zilnice fiind cel mai mare înregistrat din 28 aprilie încoace și vine la 10 zile după weekendul prelungit de Paştele ortodox. Mai mult, numărul de cazuri noi zilnice din judeţul Covasna a fost cel mai mare la nivel național după București şi Cluj.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio