Ştiri locale

Lucrările de renovare continuă la instituțiile de învățământ din Sfântu Gheorghe și pe perioada vacanței de vară

Se fac renovări în interiorul și exteriorul grădinițelor și școlilor, se extinde o creșă și se construiește o nouă grădiniță

Lucrările de renovare interioară sunt în plină desfășurare la Grădiniţa Gulliver, cu reparații la acoperiș și izolarea podelei deja finalizate. La subsol se instalează o nouă instalație electrică, în timp ce peretele beciului este tencuit, urmând să se realizeze izolația interioară. De asemenea, este planificată realizarea unei toalete pentru persoanele cu dizabilități, iar sistemul de alimentare cu apă pentru pompieri este în curs de conectare.

Publicitate

Este în curs extinderea și renovarea Grădiniței „Kőrösi Csoma Sándor”, cu înlocuirea instalației electrice, redecorarea interiorului, izolarea pereților, modernizarea sistemului de încălzire și înlocuirea ferestrelor. În prezent, se lucrează la demolarea gardului vechi din curtea grădiniței, la tencuirea pereților interiori și la spargerea podelei vechi.

Continuă construcția Grădiniței nr. 3 de pe strada Oltului, unde în prezent se pune fundația clădirii.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” este în curs de renovare curtea și se amenajează terenurile de sport. Se lucrează și la amenajarea peisagistică a zonei exterioare și la săparea fundațiilor pentru terenurile de sport.

În ciuda mai multor modificări ale planului tehnic, lucrările avansează bine la Colegiul „Székely Mikó”, unde rețelele de apă, electricitate și încălzire au fost înlocuite ca parte a renovării complete, iar sălile de clasă, coridoarele și toaletele sunt în curs de renovare.

Constructorul lucrează în prezent la aripa cu vedere spre Parcul Elisabeta, unde au fost îndepărtate tencuiala și podeaua veche, dar și ușile aflate într-o stare foarte proastă. Totodată, se pune și noua podea. Modernizarea este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și se preconizează că lucrările, cele din această aripă cu vedere spre Parcul Elisabeta, vor fi finalizate în luna septembrie a acestui an.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio