Ştiri locale

CNI începe construcția sălii de sport de la Dobârlău. Investiția ar trebui să fie gata în vara anului viitor

Încep lucrările pentru construcția sălii de sport aparținând Școlii Generale Dobârlău nr.198, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții (CNI), a cărei valoare se ridică la aproximativ două milioane de euro.

În cursul săptămânii viitoare vor fi demarate lucrările la fundație, amplasamentul în suprafață de 3.300 mp fiind deja predat către CNI.

Publicitate

„Avem foarte multe investiții în derulare, ne-am apucat și de sala de sport, au venit câteva tiruri de fier, iar executantul va începe săptămâna viitoare să sape. Este un proiect pe care îl realizăm prin CNI, cu o valoare totală de aproximativ două milioane de euro (…) Dacă toate lucrurile merg cum trebuie, anul viitor în vară va fi finalizată”, ne-a spus primarul Bogdan Barbu.

Sala va fi realizată după un proiect-tip, în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social – subprogramul „Săli de Sport”.

Spațiul va fi dimensionat astfel încât să poată fi utilizat pentru mai multe discipline sportive, și va dispune de o tribună cu 180 locuri, vestiare, grupuri sanitare și o zonă de parcare.

Autoritățile locale sunt responsabile cu executarea rețelelor de infrastructură publică și racordarea amplasamentului la gaz, curent, apă și canalizare.

Același proiect a fost câștigat recent și de Primăria Covasna, care la începutul lunii iunie a încheiat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este de 12 luni, din care două pentru proiectare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio