Ştiri

Kelemen Hunor: Vom susține deschiderea școlii în ianuarie, măcar până la clasa a IV-a, dar eu aș prefera până la clasa a VIII-a

UDMR vrea revenirea copiilor la școală de la începutul anului viitor. Kelemen Hunor spune că va încerca să își convingă colegii de coaliție că este nevoie ca elevii de școală primară să revină în bănci.

„Eu în continuare susțin – și probabil că vor urma aceste discuții după învestirea guvernului – vom susține deschiderea școlii, măcar școala primară, până la clasa a patra, dar eu aș prefera până la clasa a opta , să avem posibilitattea în ianuarie să redeschidem școlile”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.

Publicitate

„Eu voi susține și voi argumenta pentru o astfel de decizie, dar deocamdată nu am discutat când și în ce condiții, dar cred că nu putem pierde un an școlar, mai ales când e vorbva de copii mici, de școala primară, fiindcă nu se poate fără contact permanent direct cu pedagogi, cu învățători”, a adăugat el.

UDMR face parte din Coaliția de guvernare și luni seara, împreună cu președinții PNL (Ludovic Orban), ai USR (Dan Barna) și PLUS (Dacian Cioloș) au semnat pactul de guvernare al alianței de centru-dreapta.

Publicitate
banner we radio