Ştiri locale

ITM Covasna face lumină în privinţa salariilor din judeţ: sub 30% dintre angajaţii din privat au salariul minim

La solicitarea We Radio, conducerea ITM Covasna, prin directorul Ordog Lajos, a prezentat mai multe date în ceea ce priveşte numărul angajaţilor cu salariul minim din judeţul Covasna.

„În total, în județul Covasna, sunt 45.303 contracte de muncă active, sunt cele mai noi date primite de la București. Salariile arată în felul următor: cu salariul minim de 2300 lei brut sunt 10.030 contracte, cu salariul minim de 2.350 lei sunt 1.506 contracte, iar salariul minim în construcții, cu 3.000 lei sunt 1.959 contracte. Deci undeva la 28-29% dintre contracte sunt cu salariul minim în județ. Nu vorbim aici despre funcționari publici, dar ei oricum, de obicei, au peste salariul minim pe economie, numai debutanții au salariul minim și sunt foarte puțini debutanți. Deci marea majoritate și a funcționarilor publici au peste salariul minim. Eu zic că 90% sunt peste”, ne-a declarat directorul ITM Covasna, Ordog Lajos.

Publicitate

Vă aducem aminte că săptămâna trecută, directorul Agenției pentru  Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, afirma că aproape 75% dintre angajații județului, cu excepția celor din sistemul bugetar, sunt plătiți cu salariul minim pe economie și doar o parte beneficiază de bonuri de masă. Afirmaţiile directorului AJOFM au fost contrazise miercuri de parlamentarul UDMR Miklós Zoltán, care a făcut un apel la Kelemen Tibor „să nu mai disemineze informații false în spațiul public”. Detalii AICI.

Publicitate
banner we radio