Ştiri locale

44 de străzi din Sfântu Gheorghe, fără curent electric de aproape 10 ore. Conducerea Electrica: „Au explodat cablurile din cauza suprasolicitării. Vom realimenta mare parte dintre consumatori în scurt timp”

O pană de curent care durează de aproape 10 ore a lăsat fără electricitate 44 de străzi din Sfântu Gheorghe. Mai mulţi ascultători We Radio ne-au scris că problemele au început în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 02:00, şi în ciuda nenumăratelor sesizări pe care locuitorii străzilor afectate le-au făcut către Electrica SA, problema nu s-a remediat nici până în prezent (ora 12:30).

Reprezentanţii operatorului îşi cer scuze pentru disconfortul creat şi spun că problema se va remedia în cel mai scurt timp.

Publicitate

„La ora 02:10 AM, în str. Dioszeghy Laszlo s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. La orele 03:04 am înaintat o reclamaţie pe site-ul electricafurnizare.ro, care a rămas fără răspuns. La orele 07:30 am contactat serviciul de deranjamente al Electrica Furnizare SA unde s-a înregistrat din nou o sesizare, despre reclamaţia depusă online nu aveau cunoştinţă operatorii de la call center. În urma discuţiei telefonice am constatat că întreruperea energiei electrice afectează 44 de străzi din Sfântu Gheorghe. La ora 07:42 am completat reclamaţia depusă online pe site-ul electricafurnizare.ro (…) În condiţiile în care la orele 09:44 (după 8 ore de întrerupere a alimentării cu energie electrică) am sunat din nou, operatorul nici la acel moment nu ne-a putut oferi informaţii referitor la timpul estimat în care se va rezolva întreruperea energiei electrice în cele 44 strazi”, ne-a povestit Marius Mocanu.

Vom realimenta mare parte dintre consumatori în cel mai scurt timp”

Contactat telefonic, directorul Electrica SA, Józsa Csaba, ne-a precizat că de vină pentru această defecţiune este o suprasolicitare a reţelei, fiind vorba desapre două defecţiuni majore.

„Avem două defecte pe cablu, deci au explodat cablurile din cauza suprasolicitării conductorului şi se lucrează. Încercăm să revenim cât mai repede cu putinţă, toate ehipele operative sunt pe teren. Cu una dintre reparaţii suntem aproape gata şi vom putea realimenta mare parte dintre consumatori, iar cu cealaltă suntem în curs de execuţie. Încercăm să revenim cât de repede, se lucrează de dimineaţă. Sunt 44 de străzi afectate şi ne cerem mii de scuze pentru disconfortul creat, dar vina nu este a noastră. A fost o suprasolicitare de cablu, nu avem ce face decât să o remediem cât mai repede cu putinţă”, a explicat directorul Electrica SA.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio