Ştiri locale

IPJ Covasna: „Copiii trebuie învățați de părinți să poarte centura în mașină, să nu stea între scaune și să fie atenți când traversează!”

Inspectorul șef adjunct al IPJ Covasna, cms. şef Marius Ivaşcu, a declarat într-o conferinţă de presă la Prefectura Covasna că pentru reducerea numărului de accidente este nevoie de o mai bună educație rutieră, iar aceasta trebuie să pornească în primul rând din familie și școală. Copiii trebuie învățați să poarte centurile de siguranță atunci când se află în mașină, și să se asigure înainte de a traversa strada.

„La siguranța rutieră ar trebui să participe, în primul rând, administratorul drumului public, prin amplasarea și întreținerea elementelor de siguranță încă din momentul proiectării drumului. De asemenea, trebuie să intervină instrucția școlară, pentru că vorbim de traversarea străzii. Dacă nu e polițistul sau jandarmul dimineața în fața școlii, nu trece absolut nimeni pe trecerea pentru pietoni (…) Din punctul meu de vedere, în primul rând ar trebui mult mai accentuată instrucția școlară și cea intrafamilială. Copiii ar trebui învățați să poarte centura de siguranță, să nu stea între scaune, și să fie atenți, dar asta este treaba părintelui”, a mai spus Marius Ivaşcu.  

Publicitate

Conform bilanțului IPJ Covasna, 18% dintre accidentele din prima jumătate a acestui an s-au produs pe fondul vitezei. Dintre acestea, 5 au fost încadrate ca accidente grave, în urma cărora 6 persoane au fost rănite grav.

La același nivel se află accidentele produse în urma abaterilor comise de pietoni. Până la finalul lunii iunie, pe raza județului au fost înregistrate 5 accidente în urma cărora doi pietoni au  decedat, iar alți 3 au fost răniți.

Și neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor a fost un factor care a dus la producerea unor accidente grave în prima parte a acestui an, 11% dintre evenimentele rutiere de pe raza județului fiind produse din această cauză.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio