Info Trafic, Ştiri locale

Bilanţ IPJ Covasna: 5 morți și 26 de răniți grav pe drumurile din județ în prima jumătate a anului

Numărul accidentelor grave produse pe raza județului Covasna a crescut ușor în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, relevă unui bilanț al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), prezentat în cursul zilei de marți, la sediul Prefecturii Covasna.

Până la finalul lunii iunie, 5 persoane au murit și 26 au fost grav rănite, numărul evenimentelor rutiere grave ajungând la 28. Comparativ, în prima jumătate a anului trecut, pe drumurile din județ și-au găsit sfârșitul 7 persoane, alte 18 au fost rănite grav, iar numărul evenimentelor rutiere grave a fost de 24.

Inspectorul șef adjunct al IPJ Covasna, cms. şef Marius Ivaşcu, afirmă că față de alte județe din țară, Covasna are un risc rutier scăzut, fiind clasat pe locul 7 la nivel național în ceea ce privește accidentele grave, și pe locul 3 când vine vorba despre persoanele decedate în urma evenimentelor rutiere.

„Din fericire, la nivelul județului Covasna în primele 6 luni riscul rutier a fost de nivel scăzut, comparativ cu județele învecinate cu care împărțim anumite trasee (…) S-a înregistrat o creștere ușoară în privința accidentelor grave (28), fiind cu 4 mai multe față de perioada similară a anului trecut. Au decedat 5 persoane – cu două mai puține față de 2021, iar în ceea ce privește numărul răniților grav, se înregistrează o creștere –  am ajuns la 26 de persoane, față de 18 în perioada similară a anului trecut (…) Într-o notă foarte pozitivă, județul Covasna este pe locul 7 la nivel național, printre cele mai sigure județe în privința accidentelor grave, și pe locul 3 cu cel mai mic număr de persoane decedate. Ca o concluzie generală, este un județ sigur din punctul de vedere al riscului rutier, comparativ cu restul țării”, a declarat inspectorul șef adjunct.

Potrivit acestuia, principalele cauze care duc la producerea accidentelor rutiere sunt viteza neadaptată la condițiile de drum și trafic, viteza excesivă și abaterile comise de pietoni. În prima jumătate a acestui an, oamenii legii au derulat aproape 750 de acțiuni pe linie rutieră, majoritatea (111) vizând respectarea regimului legal de viteză.

În urma controalelor din trafic, au fost constatate 177 de fapte penale, au aplicat aproape 6.900 de sancțiuni contravenționale, iar polițiștii au reținut 770 de permise și au retras 320 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate aproape 3.200 de sancțiuni, aproape 280 de pietoni au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație, iar pentru neacordarea priorității au fost aplicate 65 de sancțiuni, fiind reținute tot atâtea permise de conducere.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio