Ştiri locale

„În timp ce unii împușcă urșii, noi ne chinuim să-i salvăm!”. Pui de urs lovit de mașină la Târgu Secuiesc, dus de urgență la Focșani pentru îngrijiri

Cazul ursului Arthur, considerat unul dintre cei mai mari urși din Europa, vânat luna trecută de un prinț austriac într-o arie naturală protejată din localitatea Ojdula, a revoltat opinia publică, și în special asociațiile care luptă zilnic să salveze aceste animale.

Reprezentanții Asociației pentru Conservarea Biodiversității au publicat pe Facebook mai multe imagini cu un pui de urs în vârstă de un an și câteva luni, accidentat în cursul zilei de miercuri de o mașină în apropierea localității Târgu Secuiesc.

Publicitate

Animalul a fost tranchilizat și transportat de urgență, cu sprijinul reprezentanților Agenției pentru Protecția Mediului Covasna, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice din Focșani, unde va primi îngrijiri medicale, iar specialiștii speră că se va întoarce cât mai curând în mediul său natural.

În mesajul care însoțea imaginile, aceștia și-au exprimat speranța că puiul de urs nu va crește doar pentru a fi împușcat.

„În timp ce unii împușcă urșii noi ne chinuim să-i salvăm! Astăzi abia ce am primit de la Covasna un urs lovit probabil de o mașină lângă Târgul Secuiesc! (…) Sperăm însă să nu crească pentru a fi împușcat și el”, au scris reprezentanții Asociației pentru Conservarea Biodiversității.

După ce se va recupera complet, puiul de urs lovit de mașină va fi reintegrat în natură.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio