Ştiri locale

Finanțare de peste 3 milioane de lei de la Consiliul Judeţean Covasna pentru proiecte sportive, culturale şi de tineret

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a deschis o linie de finanţare nerambursabilă de peste trei  milioane de lei pentru programele şi proiectele organizaţiilor nonguvernamentale, cea mai mare sumă, 2 milioane de lei, fiind alocată programelor, proiectelor și acțiunilor din domeniul cultelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamás Sándor, a declarat joi, în cadrul conferinței lunare Info Județean, că numărul solicitărilor a înregistrat o creștere de 22% față de anul trecut, fiind depuse peste 590 de proiecte de finanțare.

„Cel mai important și cel mai așteptat proiect de hotărâre, cred eu, este (…) pentru finanțarea proiectelor culturale, educativ-științifice,  de recreere, de tineret, sportive și pentru acordarea de sprijin financiar unităților de cult, pe bază de concurs. În februarie am lansat un concurs de proiecte, au venit toate proiectele până în martie, și uite că am ajuns la începutul lui aprilie să adoptăm și să semnăm și contracte de finanțare pentru acest an. Anul acesta a venit un număr record de solicitări înregistrate, înseamnând o creștere de 22% față de anul trecut. Deși bani mai mulți nu avem, proiectele și solicitările au fost mult mai multe. Ca număr, în total au sosit 592 de proiecte de finanțare, au fost depuse 46 de proiecte pentru tineret, 58 de proiecte pentru activități sportive, 175 de proiecte pentru activități de recreere, 158 de proiecte pentru programe culturale și 155 de proiecte pentru unități de cult. (…) Semnarea acestor proiecte de finanțare se va face începând de vineri, 7 aprilie. Vom anunța participanții și câștigătorii”, a spus președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Bugetul alocat pentru finanțarea acestor proiecte, în valoare totală de 3.150.000 de lei, a fost aprobat în urmă cu două luni, împărțirea sumelor fiind făcută pe domenii de activitate, în baza unei hotărâri a Consiliului Județean.

În ședința ordinară de joi, consilierii județeni au aprobat repartizarea sumei de 200.000 de lei pentru finanțarea proiectelor sportive, 150.000 de lei pentru finanţarea nerambursabilă a programelor de tineret, câte 400.000 de lei pentru cultură și recreere, iar pentru finanțarea acțiunilor din domeniul cultelor a fost alocată suma de 2 milioane de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio