Ştiri locale

Doi elevi din Sfântu Gheorghe, pe primele două locuri la Olimpiada Naţională de Arta Actorului

Între 3-6 aprilie a avut loc la Brăila Olimpiada Națională de Arta Actorului, destinată claselor de teatru din liceele de arte din România, la care au participat 160 de elevi, din 16 județe ale țării. Elevii Catedrei de Teatru a Liceului de Arte “Plugor Sándor”  din  Sfântu Gheorghe, condusă de Fazakas Misi,  au participat la Secțiunea individual și au câştigat  două premii:  Hubbes Gellért Mátyás, elev în clasa a XI-a, a câştigat locul întâi,  iar Kurkó Karolina Fatima, elevă în clasa a XI-a,  locul al doilea.

Olimpiada  este organizată de Ministerul Educației Naţionale, prin intermediul Inspectoratelor Judeţene, iar Ediţia 2023  de la Brăila a reunit elevi pasionaţi de teatru din Arad, Brăila, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea şi, desigur, din Sfântu Gheorghe, care a fost reprezentat cu cinste de elevii de la Liceul de Arte “Plugor Sándor”. Juriul a fost alcătuit din profesori universitari din cele mai renumite universități de teatru din țară.

Publicitate

În acest an abia început, Secția de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor  din  Sfântu Gheorghe a obţinut importante premii. Pe lângă Olimpiada Națională de Arta Actorului, la Ediția XXI a Concursului Național de Poezie Atlantisz Harangoz, organizat la Cluj Napoca între 1-2 aprilie, elevii Secției noastre de Teatru au obţinut patru premii: Fazakas Bálint – premiul I, Kurkó Karolina Fatima – premiul al II-lea și un Premiu special, iar  Mantia Lilla – mențiune. Înainte de această competiţie, între 3-5 martie a avut loc Ediția XV a Concursului de Recitaluri de Balade, destinat Elevilor din Bazinul Carpatic, de unde eleva noastră, Kurkó Karolina Fatima, a venit acasă cu două premii speciale : unul pentru dicție frumoasă și  arta vorbirii, iar celălalt a fost Premiul Special al Publicului.

Înfiinţată în anul 2000, Secția de Teatru a Liceului de Arte Plugor Sándor din Sfântu Gheorghe a câştigat, în ultimii ani, 20 de premii naționale și internaționale – distincţii obţinute cu performanţe individuale, cu spectacole şi cu filme.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
banner we radio