Ştiri locale

Săptămâna Verde: 660 de elevi din judeţ au vizitat și au aflat informații interesante despre stațiile de epurare a apei

În programele școlare, în cărți și în mediul online sunt disponibile numeroase informații despre importanța apei. Pe lângă toate acestea, Gospodărie Comunală SA consideră că este important să le arate elevilor procesul prin care apa brută este transformată în apă potabilă, și să discute despre problema apelor uzate.

Uzinele de apă și stațiile de epurare a apelor uzate operate de Gospodărie Comunală SA pot fi vizitate atât la Sfântu Gheorghe, cât și la Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului și Covasna. De această ocazie au profitat în ultima perioadă și 660 de elevi, care au vizitat în cadrul programului național „Săptămâna Verde”, dedicat conștientizării problemelor de mediu, stațiile de epurare din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului.

O vizită de acest fel presupune organizarea unui tur ghidat, ocazie cu care școlarii pot afla informații interesante despre procesul de tratare a apelor uzate și despre diferitele  analize chimice realizate în laborator.

Și concursul de desene organizat de Gospodărie Comunală SA pentru elevii claselor pregătitoare și primare s-a încheiat cu succes, elevilor și claselor câștigătoare fiindu-le oferite premii în bani, la sediul companiei din Câmpul Frumos.

Premiul I, în valoare de 1.000 de lei, a fost câștigat de clasa pregătitoare B a Colegiului Național „Székely Mikó”, în vreme ce locul II a fost obținut de clasa a II-a E de la Școala Gimnazială  „Váradi József ”, care a primit un premiu în valoare de 700 de lei. Premiul III, în valoare de 400 de lei, i-a fost acordat clasei a II-a A de la Școala Gimnazială „Nicolae Colan”, iar elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Váradi József” au obținut mențiune, fiind recompensați cu suma de 300 de lei.

Întrucât programul Săptămâna Verde este încă în derulare în unele școli, profesorii care doresc să își înscrie clasele pentru a vizita uzinele de apă sau stațiile de epurare, pot trimite o cerere în acest sens, împreună cu lista elevilor participanți, și o declarație pe proprie răspundere semnată de profesorul însoțitor, la adresa de e-mail secretariat@apacov.ro.

Gospodărie Comunală SA
Biroul de presă

Publicitate
banner we radio