Ştiri locale

Fără elevi eliminați de la simularea Bacalaureatului în județul Covasna. IȘJ: „Totul s-a desfășurat fără probleme”

Săptămâna aceasta, elevii claselor a XII-a și a XIII-a au susținut simularea examenului de Bacalaureat, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) spune că probele scrise s-au desfășurat fără probleme, nefiind elevi excluși din examen.

Simularea a reprezentat un test și pentru cadrele didactice, care au trebuit să se asigure că metodologia este respectată întocmai, iar probele se derulează așa cum s-ar întâmpla în cazul examenului real.

Publicitate

„Nu am avut nicio problemă din punct de vedere organizatoric, nu au fost elevi eliminați, așteptăm acum să vedem finalul evaluării ca să aflăm rezultatele. Toate școlile au respectat metodologia și procedura de examen, așa cum se va desfășura în iunie”, ne-a spus inspectorul școlar general Kiss Imre.

Ultima probă din cadrul simulării, cea la Limba și literatura maternă, a avut loc joi, iar rezultatele finale vor fi publicate în data de 14 aprilie, în același timp cu cele ale simulării examenului de Evaluare Națională, care va începe pe 4 aprilie.

Doar elevii, profesorii și părinții vor avea acces la rezultate, acestea nefiind publice în etapa simulării, iar notele obținute în urma evaluării lucrărilor vor fi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, și la nivelul Consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute vor putea fi trecute în catalog.

În județul Covasna, în acest an au fost înscriși pentru simularea examenului de Bacalaureat 1.205 elevi de clasele a XII-a și a XIII-a. Dintre aceștia, 1.061 de elevi provin de la învățământul de zi, iar 144 învață la seral și cu frecvență redusă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio