Ştiri locale

Peste 7.000 de voturi în primele două săptămâni pe Tabak Forum

Până pe 21 aprilie mai puteţi alege ce vreţi să se întâmple cu fosta fabrică de ţigarete din Sfântu Gheorghe

Primăria Sfântu Gheorghe a lansat în urmă cu două săptămâni un sondaj online despre viitorul fostei fabrici de ţigarete din municipiu, închisă în urmă cu mai bine de 10 ani şi achiziţionată de municipalitate anul trecut.

Publicitate

Autorităţile locale doresc prin acest sondaj, numit Tabak Forum, să evalueze dorinţele locuitorilor legate de viitorul acestui ansamblu de clădiri monument istoric.

În primele două săptămâni de la lansare, pe site au fost exprimate peste 7.000 de voturi de la peste 1.300 de utilizatori unici, iar cele mai populare idei au fost cele despre înfiinţarea unei case a științei, a unui muzeu al fabricii de țigarete, un atelier de creație pentru copii, arte și meserii, escape room, cinema în aer liber, cafenea literară, planetariu, muzeu de povești populare, loc de povești pentru bebeluşi şi mame sau un spațiu expozițional interactiv de istorie industrială.

Sondajul este integrat într-un tur virtual de 360° al fabricii, inclusiv cu vedere aeriană, şi poate fi completat până pe 21 aprilie pe sepsitabak.ro.

Sondajul are ca scop colectarea de idei pentru crearea celui mai mare centru de turism și tineret interactiv şi inovativ din Transilvania, cu accent pe soluții alternative educaționale, turistice, antreprenoriale, culturale, de divertisment și comunitare.

Fabrica de Ţigarete va putea fi vizitată şi în luna mai; pentru aprilie toate locurile sunt rezervate

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe au anunţat că în luna mai vor organiza o nouă ediţie a Zilelor porţilor deschise la fosta Fabrică de Ţigarete, având în vedere interesul pentru vizitarea acesteia.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, toate locurile pentru tururile ghidate ce vor avea loc în data de 9 aprilie au fost ocupate în aproape o zi şi jumătate de la publicarea anunţului.

“Interesul foarte mare al locuitorilor de a lua parte la tururile ghidate în interiorul fostei Fabrici de ţigarete din Sfântu Gheorghe a făcut ca toate cele 200 de locuri disponibile pentru 9 aprilie să fie deja ocupate. Aşteptăm însă pe toată lumea la concertul FUNKorporation, care va avea loc sâmbăta viitoare de la ora 18:00 în curtea fabricii. Autorităţile locale vor organiza o nouă Zi a porţilor deschise pe parcursul lunii mai, urmând ca persoanele deja înscrise, dar care nu au avut loc acum, să aibă prioritate la participare. În perioada următoare vom contacta toate persoanele înscrise pentru a le informa despre participarea la eveniment”, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Fabrica de ţigarete şi-a încetat activitatea în anul 2011 ca urmare a suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat.

Primăria Sfântu Gheorghe şi-ai exercitat dreptul de preempţiune asupra terenurilor şi clădirilor societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti, scoase la licitaţie de lichidatorul judiciar şi le-a achiziţionat anul trecut cu suma de 4,9 milioane de euro cu scopul de a le reabilita şi introduce în circuitul public.

Publicitate
banner we radio