Ştiri locale

Caravana Stayin’ Alive a voluntarilor Salvatore și MIÉRT în cifre: peste 30 de cursuri în 8 județe şi peste 500 de tineri pregătiți să acorde primul ajutor

Caravana de prim ajutor „Stayin’ Alive”, pe care membrii Asociației Salvatore și cei ai Conferinței Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT au lansat-o la începutul anului trecut, a ajuns la final.

În turul lor prin țară, în aproape un an și jumătate, membrii Caravanei au instruit peste 500 de tineri în cadrul cursurilor gratuite de prim ajutor pe care le-au derulat, învățându-i pe participanți diferite tehnici de resuscitare cardio-pulmonară, modul în care trebuie utilizat defibrilatorul și cum să intervină în cazul unor urgențe generale: sufocare cu un corp străin sau convulsii epileptice.

Publicitate

Cele peste 30 de cursuri au fost susținute în 25 de localități din județele Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Sibiu și Sălaj, beneficiarii fiind mai multe organizații de tineret.

„Am lucrat cu manechine, cu diferite materiale, fiecare curs a durat în jur de o oră și jumătate. Caravana noastră a început în Maramureș, apoi am fost în județele Bihor, Sălaj, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov și județul Covasna. Mă bucur că am avut susținere din partea celor de la MIÉRT, cărora le mulțumesc pe această cale, cu ajutorul lor am ajuns în foarte multe localități din Transilvania și am putut să predăm primul ajutor. Cu ocazia asta, i-am câștigat pe acești tineri, pentru că vor putea acorda primul ajutor oricui are nevoie. Oricare dintre noi se poate afla în situația de a avea nevoie de prim ajutor. În viitor, ne propunem să continuăm cursurile, dar cu alte teme. Aș aborda tema urgențelor particulare, hemoragii, arsuri, deci vom continua. Le mulțumim pentru participare și asociațiilor de tineret din județele în care am fost”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Caravana „Stayin’ Alive” poartă numele piesei lansată de trupa Bee Gees în anul 1977, devenită imnul internațional al resuscitării.

Scopul celor două asociații partenere în acest proiect este de a pregăti cât mai mulți tineri să poată acționa prompt în situații neprevăzute, atunci când câteva minute sau secunde pot fi vitale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio