Sport

Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului

Dinamo Bucureşti a retrogradat din Liga I de fotbal, pentru prima oară în istoria sa de 74 de ani, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1, duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare. În tur fusese 2-0 pentru clujeni, astfel că Dinamo va evolua din sezonul următor în Liga a 2-a, pentru prima oară de la înființarea clubului, în 1948, spre disperarea suporterilor fideli ai echipei. Mulți dintre ei au plecat cu ochii în lacrimi de pe stadion, duminică seara. Alții, dimpotrivă, au fost furioși, iar dinamovistul Gabriel Torje, de pildă, a fost nevoit să părăsească arena însoțit de stewarzi. Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.

Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani.

Publicitate

După 0-2 la Cluj și 1-3 la general, Dinamo a retrogradat în Liga 2, iar suporterii ”câinilor” nu au primit bine rușinea istorică înregistrată de elevii lui Dușan Uhrin. Dacă unii au rămas înmărmuriți, alții i-au apostrofat și i-au huiduit pe jucători.

Rușine, rușine, rușine să vă fie!”, s-a auzit din tribunele stadionului din Ștefan cel Mare, înainte ca o parte din fani să se îndrepte către tunelul care duce spre vestiare pentru a-și vărsa furia pe fotbaliști. Forțele de ordine au făcut scut pentru a-i apăra.

Toată suflarea dinamovistă își va aduce aminte cu tristețe de seara zilei de 29 mai 2022. Este data în care ”câinii” au fost trimiși pentru prima dată în Liga 2. După 0-2 la Cluj, Dinamo nu a reușit să întoarcă rezultatul în manșa secundă, în fața unui stadion plin, și trăiește cel mai rușinos moment din 1948 încoace.

Sezonul care a dus la retrogradarea lui Dinamo pentru prima dată în istorie! Parcursul “câinilor”

Până la meciurile de baraj cu U Cluj, Dinamo a avut parte de un parcurs dezastruos în Liga 1. “Câinii” au terminat pe locul 14 în ierarhie, primul loc deasupra celor care asigurau retrogradarea directă, și s-au situat doar în fața celor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, care au fost depunctate în mai multe rânduri.

În stagiunea recent încheiată, formația din “Ștefan cel Mare” a înregistrat opt victorii, șapte egaluri și 24 de eșecuri, rezultate care au dus în cele din urmă la deznodământul actual.

Printre cele mai drastice eșecuri au fost cele cu FCSB (scor 0-6), Universitatea Craiova (0-5, respectiv 1-6) și FC Botoșani (0-4).

 

Publicitate
banner we radio