Ştiri locale

Băieţelul sfâşiat de câini la Sfântu Gheorghe a fost externat și va fi audiat. Încă 60 de zile control judiciar pentru bărbatul cercetat

Băiatul în vârstă de 10 ani sfâşiat de câini pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe a fost externat din Spitalul Clinic de Copii Brașov, acolo unde a fost transferat imediat după atacul din februarie. Băiatul a suferit peste 10 intervenții chirurgicale de reconstrucție a țesuturilor lipsă și a beneficiat de consiliere psihologică pe tot parcursul internării, iar personalul medical l-a ajutat pe micuț să învețe din nou să meargă singur.

Áron urmează să fie audiat de anchetatori în săptămânile următoare.

Publicitate

Între timp, procurorii au dispus prelungirea măsurii controlului judiciar față de bărbatul în vârstă de 41 de ani din Sfântu Gheorghe, ai cărui câini ar fi atacat, la mijlocul lunii februarie, un copil în vârstă de 10 ani, în timp ce acesta se întorcea de la școală spre casă.

Bărbatul este cercetat penal pentru „neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”, deși acesta a declarat încă de la început că cei 8 câini pe care îi are nu aveau cum să scape și să îl rănească pe copil.

Săptămâna trecută, instanța a decis ca acesta să rămână sub control judiciar încă 60 de zile, până în data de 22 iunie, iar câinii bărbatului, care au fost ridicați de anchetatori pentru a le fi prelevate probe ADN, rămân la adăpostul la care au fost transportați. Oamenii legii trebuie să stabilească dacă unul sau mai mulți dintre aceștia au reușit să scape din curtea casei şi să îl atace pe copil.

„La data de 20 aprilie s-a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar față de inculpat, cel inițial era valabil până în 23 aprilie, și s-a prelungit până în data de 22 iunie 2022 inclusiv, cu menținerea obligațiilor inițiale. Câinii au fost ridicați la momentul respectiv, din câte știu, și nu au fost restituiți”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Ionel Pădurariu.

Reamintim că Áron a fost atacat de câini în data de 15 februarie, pe strada Fermei din Sfântu Gheorghe, în timp ce se întorcea pe jos de la școală. Cel care l-a găsit pe copil, bărbatul plasat sub control judiciar, locuiește chiar în apropierea zonei în care s-a produs atacul și are 8 câini considerați periculoși sau agresivi.

Imediat după atac, bărbatul l-a luat pe copil în casă și i-a făcut duș cu apă caldă, i-a spălat rănile, l-a învelit într-o pătură și i-a pregătit un ceai. Ambulanța chemată la fața locului l-a dus pe copil de urgență la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, însă pentru că rănile sale erau extrem de grave, personalul medical a decis ca acesta să fie transferat la Spitalul Clinic de Copii din Brașov.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio