Info Trafic, Ştiri locale

Covăsnean prins la volan cu alcoolemie de peste 1 la mie în aerul expirat

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din judeţul Covasna este cercetat de poliţiştii braşoveni, pentru că a condus băut în a doua zi de Paşti. Şoferul a fost prins luni, în jurul orei 19:15, pe raza localităţii Vama Buzăului, având o alcoolemie de 1,09 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Omul a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge, iar dosarul deschis pe numele său este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Publicitate

„La data de 25 aprilie 2022, în jurul orei 19:15, polițiștii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 50 ani, din județul Covasna, care conducea un autovehicul pe DC 49, pe raza localității Vama Buzăului din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1,09 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, agent principal de poliție Nadia Olaru.

Potrivit IPJ Braşov, la finalizarea cercetărilor Judecătoria va propune soluție legală faţă de bărbat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio