Info Trafic, Ştiri locale

Au fost audiate rudele tânărului decedat în accidentul de la începutul lunii decembrie. Polițistul suspect în dosar este în continuare imobilizat la pat

Continuă ancheta în cazul accidentului mortal petrecut la începutul lunii decembrie a anului trecut, în care au fost implicate două autoturisme pe DN12 la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc.

La mai bine de o lună de la tragicul eveniment rutier, în urma căruia un tânăr în vârstă de 28 de ani și-a pierdut viața, anchetatorii au reușit să obțină declarații doar din partea apropiaților victimei.

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Ionel Pădurariu, a declarat pentru We Radio că deși are calitatea de suspect încă din data de 8 decembrie, Sorin Fetcu, polițistul covăsnean în vârstă de 40 de ani care a supraviețuit accidentului, nu a putut fi încă audiat deoarece starea sa de sănătate nu a permis acest lucru.

Conform surselor din anchetă, angajatul IPJ Covasna, care este organ de cercetare penală al Poliției Judiciare, a fost externat din Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe în urmă cu câteva săptămâni, însă este în continuare imobilizat la pat după ce a fost supus unor intervenții chirurgicale.

„Din data de 8 decembrie 2021, Fetcu Sorin are calitatea de suspect și a luat la cunoștință acest aspect. Nu a putut fi audiat până în prezent din motive de sănătate, întrucât a fost supus unor intervenții chirurgicale, a stat mai mult spitalizat, și a fost imobilizat la pat. (…) Ancheta își urmează cursul obișnuit. Până în prezent a fost audiat un reprezentant, parte civilă, din partea tânărului decedat în accident, iar mâine va fi audiată o altă parte civilă. Suspectul va fi audiat atunci când starea de sănătate va permite”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.

Întrebat dacă ar exista posibilitatea ca polițistul să fie audiat la domiciliu, acesta a precizat că „locul în care suspectul va fi audiat va fi decis de procurorul de caz”.

Până în prezent, pe lângă audierea părților civile, în cadrul dosarului s-a mai dispus și autopsierea tânărului decedat în accident, dar și constatarea stării celor două vehicule implicate.

Reamintim că șoferul care a supraviețuit accidentului este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, după ce s-a constatat că acesta s-a urcat băut la volan. Conform datelor din anchetă, rezultatul primei testări biologice a indicat că Fetcu Sorin avea o alcoolemie de 1,89 gr./mie în sânge, iar la cea de a doua testare rezultatul a fost de 1,5 gr./mie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio