Ştiri locale

Sebastian Cucu, numit subprefect al judeţului Covasna

Fostul prefect al judeţului Covasna, Sebastian Cucu (PSD), a fost numit miercuri de Guvern în funcţia de subprefect al judeţului.

Al doilea post de subprefect devenise liber după ieşirea USR-Plus de la guvernare, în toamna anului trecut. Sebastian Cucu va face astfel echipă cu prefectul Ráduly István (UDMR) şi cu subprefectul Cosmin Boricean (PNL).

Publicitate

Noul subprefect va depune jurământul în sistem videoconferință, joi, 6 ianuarie, la ora 13, în sala mare a Consiliului Județean, împreună cu ceilalți prefecți și subprefecți numiți azi.

Sebastian Cucu a fost demis din funcţia de prefect în decembrie 2019, revenind pe postul de jurist deţinut anterior în cadrul Instituţiei Prefectului, unde lucrează din anul 2002. Din anul 2008 acesta a condus Serviciul juridic şi de soluţionare a petiţiilor care se ocupă în principal de verificarea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice locale şi de reprezentarea în instanţă a intereselor instituţiei, în primăvara anului 2014 a fost numit  subprefect, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost numit prefect, funcţie pe care a deţinut-o până în decembrie 2019.

 

Publicitate
banner we radio