Ştiri locale

61 de elevi covăsneni absenți la prima probă a Evaluării Naționale

Absolvenții de gimnaziu au susținut, marți, prima probă a Evaluării Naționale, cea la Limba și literatura română, în județul Covasna fiind prezenți 1554 de elevi de clasa a VIII-a din cei 1.616 înscriși.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna a transmis că examenul s-a derulat fără probleme în județ, nefiind elevi eliminați pentru fraudă sau tentative de fraudă.

Publicitate

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de marți au fost publicate pe site-ul subiecte.edu.ro.

„În județul Covasna au fost prezenți 1554 de candidați. Nu s-au prezentat la examen 61 de candidați. Niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă/ tentativă de fraudă. Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 16 iunie, iar ultima probă (Limba și literatura maternă) va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen)”, a transmis conducerea IȘJ Covasna.

Potrivit sursei citate, rezultatele vor fi publicate anonimizat, conform Regulamentului general privind protecția datelor personale, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro. Concret, în cadrul primei probe fiecărui elev i-a fost distribuit un cod individual, pe bază de semnătură de primire, acesta urmând să înlocuiască numele și prenumele la publicarea rezultatelor.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio