Ştiri locale

5.000 de lei strânși pentru primul leagăn destinat persoanelor cu dizabilități din Sfântu Gheorghe. Mai e nevoie încă de două ori pe atât

La două luni de la lansarea apelului caritabil prin care Fundația Creștină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe solicita sprijin pentru achiziționarea primului leagăn special destinat copiilor cu dizabilități, organizația a reușit să strângă 5.000 de lei.

Cu toate acestea, suma nu este suficientă iar directorul Fundației, preotul reformat Makkai Péter, spune că este nevoie încă aproximativ 10.000 de lei.

Publicitate

„Avem în jur de 5.000 de lei și ne-ar trebui încă de două ori pe atât. Din păcate nu s-au strâns mai mulți bani”, ne-a spus preotul.

Cu gândul la copiii în scaun rulant, care ar trebui să aibă dreptul la aceleași mici bucurii ca cei fără dizabilități, cum ar fi să se poată da într-un leagăn, în luna septembrie, împreună cu Asociația Free Adventurer Bikers, Fundația Creștină „Diakonia” a solicitat sprijin pentru strângerea sumei de 16.000 de lei.

Astfel de leagăne sunt o raritate în România, doar câteva putând fi găsite în localități ca Oradea sau Cluj.

Dacă va putea fi achiziționat, leagănul ar urma să fie amplasat într-unul dintre locurile de joacă din Sfântu Gheorghe.

Donațiile sunt așteptate în continuare în contul Asociația Free Adventure Bikers: IBAN: RO64 RNCB 0124 1586 5941 0001; CUI: 39055710, cu mențiunea „leagăn scaun rulant pentru Sfântu Gheorghe”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio