Ştiri locale

Crucea Roșie Covasna a demarat programul de iarnă „Donează și tu pentru cei care nu au”. Se caută colaboratori

Crucea Roșie Covasna a început pregătirile pentru programul de iarnă „Donează și tu pentru cei care nu au”, al cărui scop este sprijinirea familiilor nevoiașe cu alimente de bază, dar și cu lemne de foc, haine călduroase și pături în perioada rece, în cazul familiilor aflate în sărăcie extremă.

Voluntarii organizației și-au propus să pregătească pachete care să conțină paste, griș, făină, mălai, orez, pateu, pastă de tomate, ulei, lapte UHT, biscuiți și supă pentru 250 de familii, bugetul alocat fiind de 7.500 lei.

Publicitate

De asemenea, în urma unor anchete sociale realizate anterior, pe lângă pachetele cu alimente, 50 de familii vor primi îmbrăcăminte și pături, iar alte 10 vor primi pachete complete constând în ajutoare și materiale de construcții, conform nevoilor fiecărei familii, în acest sens fiind alocați 2.000, respectiv 5.000 de lei.

„Conform datelor noastre, în județul Covasna există cel puțin 500 de familii în situații dificile, în care există un deficit de alimente, uneori haine călduroase, pături și/ sau lemne de foc, necesare supraviețuirii pe timp de iarnă. Până în prezent am colectat jumătate din cantitatea necesară de alimente, respectiv îmbrăcăminte, dar nu avem resurse pentru a acoperi nevoi specifice, cum ar fi lemne de foc, pături, materiale de construcții pentru reparații”, se arată pe site-ul Crucii Roșii Covasna. 

Cei care doresc, pot face donații în bani în contul organizației deschis la BCR: RO14 RNCB 0124 0380 2054 0001, CUI 4860296 – Societatea de Cruce Roșie Română Filiala Jud. Covasna (S.C.R.R. Fil. Cv), cu mențiunea „Programul de iarnă”.

„În acest caz, Crucea Roșie se angajează să procure, să pregătească, să distribuie pachetele achiziționate din sumele colectate, respectiv să raporteze sponsorilor despre proces și rezultate. Dacă alegeți să ajutați prin sprijin financiar, vom furniza un contract de sponsorizare”, se mai arată pe site-ul organizației.

Program de mentorat pentru ajutorarea pe termen lung a familiilor defavorizate

Tot în această perioadă, Crucea Roșie Covasna inițiază un program de mentorat pentru sprijinirea familiilor defavorizate în dezvoltarea unui stil de viață independent și gestionarea eficientă a resurselor, în acest sens fiind nevoie de parteneri, susținători și colaboratori.

„Abordăm problema din două direcții, căutând susținători, colaboratori și parteneri pentru acest lucru. Pe de o parte, obiectivul este satisfacerea nevoilor de bază pentru supraviețuire; iar pe de altă parte, inițierea unui program de mentorat pe termen lung, care constă în acordarea unui sprijin pentru dezvoltarea unui stil de viață independent, respectiv gestionarea eficientă a resurselor, problemelor și blocajelor întâmpinate, în vederea reducerii sau chiar a eliminării situației de sărăcie. Realizarea programului de mentorat se va realiza prin implicarea voluntarilor Crucii Roșii care, prin prezența și experiența lor, vor ajuta familiile să devină cât mai independente de ajutoarele sociale”, mai transmit reprezentanții organizației.

Ajuns la a 29-a ediție, programul de iarnă al Crucii Roșii Covasna a sprijinit de-a lungul timpului atât familii aflate în dificultate, cât și pensionari, persoane cu boli cronice sau cu dizabilități din județ.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio