Ştiri locale

38 de milioane de lei cheltuite în 13 ani pentru 85% din noul sediu al IPJ Covasna. Lucrările ar putea fi gata la finalul anului viitor

Aproape 38 de milioane de lei este suma care s-a cheltuit, până în prezent, pentru construirea noului sediu al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna, iar lucrările, începute în urmă cu aproape 13 ani, au fost realizate în proporție de 85%.

Potrivit proiectului, noul sediu din Sfântu Gheorghe va avea trei corpuri cu o suprafață desfășurată de aproximativ 3.500 mp și va găzdui birouri, spații de primire și lucru cu publicul, parcări, popota, centrul de reținere și arest preventiv, spații de depozitare, diverse ateliere și o sală de sport.

Lucrările pentru realizarea construcției aflate în vecinătatea Inspectoratului Județean de Jandarmi au început în anul 2008, termenul prevăzut inițial pentru finalizare fiind anul 2011, însă acestea au fost sistate temporar din lipsă de fonduri.

Într-un răspuns la solicitarea We Radio, reprezentanții instituției au transmis că în prezent au loc lucrări la rețeaua de curenți slabi, iar lucrările se preconizează că vor fi încheiate la finalul anului viitor. 

„În prezent se lucrează la rețeaua de curenți slabi, au fost realizate lucrări în procent de 85%. Pentru edificarea noului sediu al IPJ Covasna au fost cheltuite fonduri în valoare de 37.860.000 lei. Cu privire la lucrările necesare pentru finalizarea proiectului, vor trebui finalizate lucrările de construcție și curenți slabi la corpurile B și C, lucrările de construcție la amenajarea spațiului exterior clădirilor și achiziția dotărilor necesare. Termenul estimat de finalizare integrală a lucrărilor este sfârșitul anului 2022”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

În prezent, serviciile operative și neoperative din subordinea IPJ Covasna își desfășoară activitatea în mai multe imobile din municipiul Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio