Meteo

Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi și vijelii în toată țara

Meteorologii au emis noi avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi și vijelii în toată țara, până miercuri la prânz. Tot astăzi, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei este în vigoare și un Cod Galben de caniculă.

Astfel, ANM transmite că de astăzi de la ora 14 până mâine la ora 10:00 în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți 19-20 iulie și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35-50 l/mp și izolat peste 60-80 l/mp.

Tot astăzi mai este în vigoare un Cod Galben de caniculă, pe tot parcursul zilei. Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Mâine, pe 20 iulie, în aproape toată țara va fi în vigoare un cod de instabilitate atmosferică accentuată. Se va semnala mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 50-70 l/mp.

Publicitate
banner we radio