Ştiri locale

24 de tineri din județul Covasna, distinși cu nivelul „Aur” în cadrul programului The Duke of Edinburgh’s International Award

24 de tineri din județul Covasna, membri ai Biroului de Tineret Turul Madár, au fost distinși cu nivelul de aur și premiați, săptămâna trecută, în cadrul celui de-al 14-lea Forum al Asociaţiilor Internaţionale Duke of Edinburgh Award, pentru parcurgerea cu succes a programului.

Evenimentul a avut loc în perioada 11-14 octombrie la Cluj-Napoca, și l-a avut drept invitat special pe prințul Edward, Conte de Wessex, fratele mai mic al Regelui Charles al III-lea, în calitate de preşedinte al Fundaţiei The Duke of Edinburgh. Distincțiile au fost acordate în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Publicitate

„24 de tineri de la Turul Office și-au depășit limitele și, datorită muncii lor persistente de mai mult de un an, au finalizat nivelul de aur al programului The Duke of Edinburgh’s International Award! (…) Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani se pot înscrie în programul care se află sub patronajul familiei regale britanice, unde își dezvoltă abilitățile și personalitatea prin diverse activități, pentru a face față mai ușor provocărilor viitorului. Asociatia Turul Madár este implicată în activitățile programului de dezvoltare internațională din 2015”, au transmis reprezentanții Asociației Turul, într-o postare pe Facebook.

Este pentru prima dată când Forumul global are loc în afara unei ţări din Commonwealth. Tema evenimentului, „Sprijinirea potențialului infinit al tinerilor”, a analizat provocările şi oportunitățile cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi.

Printre invitații de onoare ai evenimentului s-au mai numărat ASR Principele Radu al României; ASR Principele Guillaume de Luxemburg; The Rt. Hon. Lord Boateng, Administrator Internaţional şi Preşedintele Consiliului Internaţional al Programului Award, precum și reprezentanți din toată lumea ai fundației.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award, lansat în Marea Britanie în 1956, de ASR Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, împreună cu educatorul german Kurt Hahn, se derulează în prezent în 140 de ţări din întreaga lume, şi le oferă tinerilor cu vârstele cuprinse între 14-24 de ani forme alternative de pregătire pentru viaţă.

În județul Covasna, programul a fost lansat în luna martie a anului 2015 de către Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, în prezenţa Principelui Nicolae al României, şi a mai multor reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi ai Ministerului Educaţiei.

De la lansarea sa în urmă cu peste 60 de ani, milioane de tineri, printre care și din județul Covasna, au participat și au primit premii, alte milioane beneficiind de impactul său în comunitățile din întreaga lume.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio