Ştiri locale

Biroul pentru Tineret din Sfântu Gheorghe instruieşte tinerii de 18 ani să călătorească gratuit în Europa prin DiscoverEU

Tinerii născuți în anul 2004 pot obține permise de călătorie pentru a vizita gratuit Europa, prin intermediul inițiativei DiscoverEU. Comisia Europeană a lansat înscrierile pentru runda de toamnă a programului, în cadrul căreia 35.000 de tineri vor putea călători gratuit cu trenul în Uniunea Europeană.

La Sfântu Gheorghe, tinerii care au împlinit în acest an, sau care vor împlini până în data de 31 decembrie (inclusiv) vârsta de 18 ani, pot apela la sprijinul Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei, pentru a primi ajutor în procesul de depunere a aplicației.

Publicitate

Înscrierile se încheie în data de 25 octombrie, la ora 12:00, iar pentru a fi eligibili, tinerii trebuie să fie născuți între 1 ianuarie și 31 decembrie 2004; să fie cetățeni sau rezidenți pe termen lung într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, sau într-una dintre țările terțe asociate la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia); respectiv să completeze corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere.

„Puteți călători în Europa cu DiscoverEU! Dacă împliniți 18 ani în 2022, puteți solicita un abonament de tren gratuit până la 25 octombrie, pentru a călători timp de până la 30 de zile în țările europene, între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. Veți primi, de asemenea, un card care vă va oferi reduceri la diverse servicii: cazare, transport public, mese, intrări la muzee, etc. Dacă doriți să mergeți cu prietenii, puteți face și asta. Înscrieți-vă ca grup! (…) Dacă aveți nevoie de ajutor cu aplicația, veniți la Biroul pentru Tineret!”, au transmis reprezentanții Biroului pentru Tineret Sfântu Gheorghe.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre program, înscrieri și condițiile de participare, accesând site-ul DiscoverEU (AICI).

La precedenta rundă, organizată în aprilie, s-au înscris 2.421 de tineri din România, 1.562 fiind selectați pentru a primi permise gratuite de călătorie.

Inițiativa DiscoverEU a intrat, din acest an, în programul Erasmus+, la care participă statele UE, alături de Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio