Ştiri locale

Ziua porților deschise la fosta fabrică de ţigarete din Sfântu Gheorghe

Înscrierile pentru tururile ghidate se pot face până pe 5 aprilie

Ziua Porților Deschise la fosta fabrică de ţigarete din Sfântu Gheorghe va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, şi face parte dintr-un proiect mai amplu de evaluare a nevoilor comunității, lansat recent pe site-ul sepsitabak.ro, care are ca scop explorarea oportunităților viitoare pentru complexul care este monument istoric de patrimoniu.

Publicitate

Tururile ghidate, care încep din oră în oră între orele 10:00 şi 17:00, îi vor conduce pe vizitatori într-un tur al curții și al clădirii principale a fabricii, oferindu-le o perspectivă asupra trecutului, prezentului și viitorului fabricii. Participanţii vor afla informații despre istoria de 113 ani a fabricii, pot vota proiectele preferate pentru viitorul clădirii și pot vedea cum au transformat alte țări clădirile închise ale fabricilor. Organizatorii pregătesc însă și câteva surprize plus un concert în aer liber la finalul zilei.

Înscrierea la tururile ghidate trebuie făcută până pe 5 aprilie prin telefon sau online, deoarece locurile sunt limitate. La un tur se pot înscrie maximum 25 de persoane, astfel încât cele opt grupuri pot găzdui un total de 200 de persoane.

Doritorii se pot înscrie până pe 5 aprilie accesând formularul online AICI sau sunând la numărul de telefon 0267 312 000 de luni până vineri între orele 11:00-14:00. Puteţi alege dacă doriţi să vizitaţi fabrica dimineaţa sau după-amiaza, iar după închiderea înscrierilor, organizatorii vor pregăti programul și lista participanților și vor contacta toți participanții pentru confirmare.

La fața locului, tururile ghidate se vor baza pe acest orar și pe lista de nume. În cazul în care există un interes mai mare pentru vizita ghidată decât numărul de locuri disponibile, organizatorii vor lua în considerare o vizită similară la fabrică în viitor.

Ultimul tur ghidat se va încheia la ora 18:00, după care va avea loc un concert FUNKorporation în curtea fabricii. Înființată în 2011, trupa clujeană FUNKorporation are un sound condimentat cu note funky, jazz, blues, soul, muzică balcanică și folk. Trupa, care a câștigat numeroase premii naționale și internaționale și a cântat în peste 200 de locaţii, printre care Electric Castle, Untold și Afterhills, va asigura petrecerea și buna dispoziție la finalul zilei porților deschise. Intrarea la concert este liberă și deschisă tuturor.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
banner we radio