Ştiri

VIDEO. Poliţişti huiduiţi, în timp ce încătuşează o femeie care a refuzat să se legitimeze

Politistul Marian Godina a distribuit pe Facebook o inregistrare video in care mai multi politisti incearca sa incatuseze o femeie care, aparent, nu isi prezentase actele dupa ce traversase ilegal in zona Piata Unirii, in timp ce sunt apostrofati de o multime de oameni care le reproseaza o reactie disproportionata. \”Acest videoclip reflecta destul de bine cam tot ce se intampla cu societatea asta, luam apararea celor care incalca legea si ii huiduim pe cei care o aplica\”, crede Marian Godina.

In timp ce incearca sa o incatuseze, o multime de oameni se strange in jurul politistilor, cerandu-le sa o lase in pace.

In cele din urma, dupa ce primesc intariri, femeia este urcata in masina si dusa la sectie.

Iata mai jos comentariul publicat de Marian Godina pe pagina sa de Facebook:

\”E ingrijorator ce se intampla in aceste imagini. E ingrijorator ca din gloata de gura-casca adunati ca la urs, nu am auzit macar unul care, punandu-si putin neuronii la munca, sa gandeasca obiectiv, sa ia partea politistilor si sa realizeze ca acolo, o persoana incalcase legea. Si cand spun ca incalcase legea, nu ma refer doar la faptul ca traversase pe rosu, ci la refuzul acesteia de a prezenta un act de identitate sau de a furniza verbal date pentru stabilirea identitatii. Pentru asta a fost condusa la sediu, iar pentru ca s-a impotrivit a fost incatusata, nu pentru ca a traversat aiurea. Pentru traversare ar fi primit cel mult o amenda de 125 de lei sau poate chiar un avertisment si acest intreg circ nu ar fi mai avut loc.

Ciudat e ca cei care se aflau acolo si huiduiau politistii sunt aceiasi care ne huiduie atunci cand vad persoane traversand aiurea si spun ca politia nu isi face datoria.

Desigur, o biata femeie incatusata, care tipa ca din gura de sarpe, poate sa ne atinga unele corzi sensibile, dar trebuie doar sa gandim obiectiv si sa realizam ca situatia a ajuns pana acolo din cauza dumneaei. Era foarte simplu sa colaboreze si nu se ajungea la asa ceva. Amendam zilnic pietoni care traverseaza aiurea si care prezinta buletinul fara sa comenteze. Aceia sunt mai fraieri? Aceasta doamna ar fi trebuit sa fie lasata sa plece pentru ca nu a vrut sa se legitimeze?

Am citit si comentariile in care multi spuneau ca au venit o gramada de politisti pentru o tanti amarata. Politistii au venit din cauza curiosilor care erau mult mai multi decat politistii.

Acest videoclip reflecta destul de bine cam tot ce se intampla cu societatea asta, luam apararea celor care incalca legea si ii huiduim pe cei care o aplica. Vrem sa fie o tara ca afara, dar ne purtam ca in evul mediu\”.

Publicitate
banner we radio