Ştiri locale

VIDEO. Peste 20.000 de arbori vor fi plantaţi în judeţul Covasna în cadrul campaniei „Plantează în România”

Peste 20.000 de arbori vor fi plantaţi în această primăvară în judeţul Covasna, în cadrul campaniei „Plantează în România”, iniţiată de asociaţia „Creştem România împreună”.

Reprezentanţii asociaţiei, Hetti Benedek şi Mihai Mihu, au declarat joi că puieţii vor fi plantaţi în fonduri forestiere, în unităţi şcolare, precum şi în alte spaţii publice, dar şi private.

Publicitate

Potrivit acestora, 150 de şcoli din judeţul Covasna vor fi implicate în acest proiect, iar fiecare va primi câte 50 de vişini pentru a-i planta în incintele unităţilor de învăţământ.

De asemenea, asociaţia va distribui gratuit către cetăţeni şapte specii de arbori şi arbuşti pentru a fi plantaţi în jurul blocurilor sau în grădinile particulare, printre care pin negru, frasin, salcâm, stejar şi vişin, iar pe 2 aprilie va organiza o acţiune în cadrul căreia vor fi plantaţi în jur de 20.000 de puieţi în localităţile Valea Crişului, Ilieni, Zagon şi Covasna.

Acţiunea a fost iniţial programată pentru 26 martie, dar având în vedere vremea nefavorabilă şi faptul că urmează Paştele catolic şi protestant, programul a fost decalat.

Reprezentanţii Asociaţiei au precizat că proiectul se va derula anul acesta în 11 judeţe din ţară, iar anul viitor vor să îl extindă, pentru ca în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, să încerce să doboare recordul mondial la plantări în 24 de ore.

Ei au mai adăugat că un alt obiectiv este ca în anul 2017 să angreneze 3000 de şcoli şi să implementeze, în prima fază în judeţul Braşov, un proiect pilot ce vizează introducerea unei „ore verzi” la clasele primare.

Potrivit acestora, proiectul are ca obiectiv, de asemenea, crearea unei mişcări de uniune naţională în jurul protecţiei „aurului verde”, dar şi a naturii, în general.

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio