Ştiri locale

VIDEO. Obţinerea funcţiei de viceprimar la Sfântu Gheorghe, printre obiectivele electorale ale liberalilor covăsneni

Printre obiectivele electorale ale PNL Covasna se numără obţinerea a cel puţin doi consilieri judeţeni şi a funcţiei de viceprimar la Sfântu Gheorghe, pentru care a fost nominalizat Mădălin Guruianu. Acesta a declarat luni că este conştient de faptul că un român are, în momentul de faţă, şanse „spre zero” de a fi ales primar într-un oraş locuit majoritar de etnici maghiari, cum este Sfântu Gheorghe, însă obiectivul său este de a intra în Consiliul Local şi de a fi, ulterior, ales viceprimar.

În context, el a subliniat că, în ultimii 25 de ani, municipiul Sfântu Gheorghe nu a avut nici primar şi nici viceprimar român.

Aproape o sută de persoane au participat luni după-amiază la un miting electoral organizat în centrul municipiului Sfântu Gheorghe de către PNL Covasna, în cadrul căruia au fost prezentaţi candidaţii pentru Primăria şi Consiliul Local municipal, precum şi pentru Consiliul Judeţean Covasna.

Cu acest prilej, Guruianu a menţionat că pledează pentru normalitate şi bună convieţuire între români şi maghiari, principii pe care le-a promovat cu consecvenţă în cei 15 ani de când se află în viaţa publică şi i-a prezentat şi pe ceilalţi doi candidaţi eligibili de pe lista de consilieri locali, Liviu Comăneci şi Mirela Bucur.

Guruianu a editat un catalog cu imagini reprezentative pentru acţiunile în care s-a implicat în ultimii ani, precum şi cu fotografii ale unor oameni simpli sau personalităţi din judeţ ori din ţară care îl susţin în această campanie electorală. De asemenea, a tipărit 15.000 de exemplare, în limbile română şi maghiară, cu programul său electoral intitulat „Sfântu Gheorghe 7+”.

Printre obiectivele sale prioritare se numără crearea unui pol de dezvoltare cu centrul la Sfântu Gheorghe, sprijinirea producătorilor locali şi crearea de noi locuri de muncă, atragerea investitorilor, dezvoltarea industriei uşoare, agriculturii şi turismului, preponderent cel rural şi cultural.

Candidaţii PNL pentru Consiliul Judeţean Covasna, Cosmin Boricean şi Ion Gheorghe, au declarat că echipa lor e formată din oameni noi, tineri, bine pregătiţi profesional, care vin cu o nouă viziune şi atitudine, precum şi cu obiective clare. Printre acestea se numără sprijinirea comunităţii româneşti din judeţ, repartizarea corectă şi echitabilă a fondurilor Consiliului Judeţean, împărţite până acum pe „criterii politice şi entice”, şi transparenţă în cheltuirea banilor publici.

(Agerpres)

 

Publicitate
banner we radio