Ştiri locale

Incendii aproape concomitent în Zăbala şi Ghelinţa

Duminică, la ora 13.24, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost anunţat prin SNUAU 112 despre faptul că s-a produs un incendiu la un obiectiv turistic din localitatea Zăbala.

Imediat s-au deplasat la fața locului două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă B2 din cadrul Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc. Ulterior s-a mai deplasat la faţa locului o autospecială cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe. În sprijinul pompierilor militari au venit şi voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Zăbala şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Covasna.

Publicitate

Pompierii militari şi civili s-au luptat cu flăcările aproximativ trei ore.

În urma incendiului, care a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum deteriorat, a ars acoperişul obiectivului turistic pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp şi s-a degradat tavanul din trei camere.

La aproximativ trei minute după lichidarea incendiului din localitatea Zăbala, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna a fost anunţat prin SNUAU 112 despre producerea unui alt incendiu, la o brutărie din localitatea Ghelinţa.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Tg. Secuiesc.

În urma incendiului, cauzat cel mai probabil de un scurtcircuit electric, a ars acoperişul brutăriei pe o suprafaţă de cca. 15 mp şi izolaţia instalaţiei electrice pe o lungime de aproximativ 4 m.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Cpt. Maria Veronica Gunea

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio