Ştiri locale

Un fost poliţist a găsit pe stradă în Sfântu Gheorghe un portofel cu 2.500 de euro

La data de 9 aprilie a.c., un bărbat din municipiul Sfântu Gheorghe, fost polițist, a predat la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe un portofel ce conținea suma de aproximativ 2500 de euro.

Bărbatul a găsit portofelul în cauză în apropierea unei stații de alimentare cu carburanți din municipiul Sfântu Gheorghe.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat posesorul portofelului, un cetățean al Republicii Moldova. Acesta a fost invitat, la data de 11 aprilie a.c., la sediul poliției unde i-au fost predate portofelul și suma de bani pe care o pierduse.

Salutăm gestul fostului nostru coleg care a procedat corect și încurajăm toți cetățenii să-i urmeze exemplul și să predea poliției bunurile găsite, acest gest fiind unul de bună credință și responsabilitate socială.

Activități preventive în școli

La data de 9 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară al I.P.J. Covasna s-au au desfășurat o activitate cu caracter educativ-preventiv la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” din mun. Sfântu Gheorghe.

La activitate au participat 29 de elevi ai clasei a XII-a și un cadru didactic.

Activitatea a avut ca scop prevenirea delincvenței juvenile și responsabilizarea din punct de vedere al răspunderii juridice.

Elevilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la diferențele dintre conceptele „infracțiune” și „contravenție” și au fost purtate discuții pe tema unor fapte concrete ce pot constitui infracțiuni/contravenții, în care aceștia pot fi implicați (ex. infracțiuni contra persoanei, infracțiuni la viața sexuală, infracțiuni și contravenții la regimul rutier).

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio