Ştiri locale

Au început înscrierile la a treia ediţie a concursului „Sfântu Gheorghe înflorit”

Primăria va premia cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale, balcoane şi zone din faţa porţilor

După un an de pauză din cauza pandemiei, Primăria Sfântu Gheorghe organizează din nou concursul „Sfântu Gheorghe înflorit”, ajuns la a treia ediţie. Autorităţile locale, alături de parteneri privaţi, vor premia cele mai frumoase zone verzi rezidenţiale, balcoane şi zone din faţa porţilor.

Publicitate

Înscrierile se vor derula până pe 15 mai, iar doritorii trebuie să trimită prin email la adresa sepsiimage@gmail.com cel puțin 3 fotografii de înaltă calitate și numele exact, adresa și numărul de telefon al participantului.

Concursul „Sfântu Gheorghe înflorit” a fost împărţit anul acesta în trei categorii: zonă verde rezidențială, balcon și zona din fața porții. Cele trei categorii sunt deschise pentru înscriere oricărei persoane cu domiciliul în Sfântu Gheorghe, Câmpul Frumos, Coşeni sau Chilieni.

Categoria zonelor verzi rezidențiale este deschisă celor care îngrijesc o zonă verde aparținând unei scări de bloc, poate fi o Asociaţia de proprietari, dar şi o singură persoană.

În categoria zonelor din faţa porţii, puteți aplica pentru spațiile verzi exterioare, dar nu pentru grădini private din interiorul gardului.

În categoria balcoanelor, oricine locuiește într-un bloc de locuințe și are balcon poate aplica, fie că este locuitor în Sfântu Gheorghe, Coşeni, Chilieni sau Câmpul Frumos. Această categorie nu este destinată balcoanelor din case cu grădină, cei care locuiesc la casă putând aplica doar în categoria zonelor din faţa porţii.

Marele premiu al ediţiei din acest an în categoria zonelor verzi rezidențiale este un sistem de irigaţii pus la dispoziţie de Primărie.

De asemenea, toate persoanele / asociațiile care se înscriu în categoria zone rezidențiale vor participa gratuit la programul de înfrumusețare a zonelor verzi în 2023, adică vor primi produse (arbuști, plante, garduri vii, flori, garduri și bănci) în valoare de 1.500 de lei, fără să plătească contribuţia proprie de 300 de lei.

În categoriile cel mai frumos balcon și cea mai frumoasă zonă din fața porţii premiile sunt oferite de Magazinul de flori Dalia, primii trei câștigători ai ambelor categorii primind vouchere în valoare de 500, 300 și 100 de lei, care pot fi valorificate la Dalia Garden Center până în primăvara anului 2023.

De asemenea, Primăria Sfântu Gheorghe va răsplăti primii trei câștigători din toate cele trei categorii cu un pachet de servicii personalizat, care va fi disponibil pentru utilizarea în spațiile culturale și de agrement ale orașului.

Juriul va evalua zonele înscrise în concurs în urma fotografiilor, dar şi a unei vizite în toate zonele participante în a doua jumătate a lunii mai.

Publicitate
banner we radio