Sport, Ştiri locale

Ultima sută de metri pentru înscrieri: Campionatul Naţional Cross Triatlon organizat în cadrul Cupei Háromszék Triatlon, în județul Covasna

Au mai rămas doar câteva săptămâni pentru înscrierea la Cupa Háromszék Triatlon, a 29-a ediție a competiției fiind una specială, întrucât concurenții pot participa și la Campionatul Național Cross Triatlon.

Evenimentul, organizat de Asociația AlpinSport, va avea loc în weekend-ul 28-29 august, în localitățile Valea Crișului și Șugaș Băi, iar organizatorii anunță reguli speciale pentru participanți în actualul context epidemiologic.

Publicitate

Fără spectatori la ediția din acest an

Pentru prima dată în istoria concursului, spectatorilor nu le va fi permisă participarea, evenimentul fiind adresat exclusiv concurenților.

„Cupa Háromszék Triatlon a avut întotdeauna un caracter unic printre concursurile de cross triatlon şi suntem convinşi că și anul acesta reușim să surprindem plăcut fiecare sportiv! (…) Este un an special, după o lungă perioadă de restricții și reguli datorate pandemiei. Acest eveniment se adresează strict concurenților, spectatorii nu sunt primiți la fața locului”, transmit organizatorii, care subliniază că sănătatea concurenților este pe primul loc, așa încât, concursul se va desfășura respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19.

Și în acest an, participanții au la dispoziție 5 categorii de concurs a câte trei probe fiecare, respectiv: Cross Triatlon pentru copii (11-13 ani): 200 m înot, 3.000 m bicicletă, 500 m alergare; Cross Triatlon pentru cadeți (14-16 ani): 400 m înot, 10,6 km bicicletă, 1,9 km alergare; Cross Triatlon – Mini (+17 ani): 400 m înot, 10,6 km bicicletă, 1,9 km alergare; Cross Triatlon – Olimpic (+17 ani): 1.500 m înot, 30,2 km bicicletă, 6,2 km alergare; respectiv Cross Triatlon – Ștafetă: 1.500 m înot, 30,2 km bicicletă, 6,2 km alergare.

Potrivit noului Regulament al Federației Române de Triatlon, toţi concurenţii care participă la proba individual trebuie să posede licenţă FRTRI.

Înscrierile se pot face pe site-ul www.alpinsport.ro, până în data de 20 august, și se consideră înscriși concurenții care au făcut plata la timp taxa, respectiv cu cel mult 3 zile lucrătoare de la înscriere.

Cei care ratează etapa online se pot înscrie în data de 28 august, între orele 18:00-20:00, în localitatea Șugaș Băi, în limita locurilor disponibile, dar fără garantarea kitului de start, iar organizatorii atrag atenția că prețurile în ziua competiției sunt majorate față de cele plătite în la înscrierea online.

Sportivii care fac parte din Lotul Național de Triatlon beneficiază și în acest an de gratuitate, la fel și copiii cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, dar care au obligaţia de a se înscrie completând formularul online.

Premierea participanților

Primele 3 locuri din fiecare categorie (feminin și masculin / pe grupe de vârstă) vor fi premiate în după-amiaza zilei concursului, în localitatea Șugaș Băi, iar primii 3 concurenți din clasamentul „Open” masculin şi feminin vor reprezenta câștigătorii Campionatului Național de Cross Triatlon din România.

Organizatorii informează că sportivii vor putea opta pentru cazare în localitățile Sfantu Gheorghe, Arcuș sau Șugaș Băi.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio